Filmsatsavtalen godkjent

Norsk Journalistlag sier ja til rammeavtale som åpner for mer effektiv produksjon på avisdeskene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Fellesforbundet og Norsk Journalistlag ble nylig enige om en sentral rammeavtale som kan legge den omstridte filmsatsparagrafen død. Avtalen innebærer kort fortalt at journalistene får brekke om avissider og grafikerne får gjøre redaksjonelt arbeid på avisdeskene, dersom partene blir enige om dette lokalt.

To ja så langt

Rammeavtalen må godkjennes av de styrende organer i NJ, Fellesforbundet og MBL. Forbundsstyret i Fellesforbundet vedtok avtalen 17. mars. Tirsdag sa et enstemmig landsstyre i NJ ja, mens MBLs hovedstyre behandler saken onsdag.

NJ-jurist August Ringvold presiserte overfor landsstyret at alle tre parter må være enige lokalt, før det kan etableres åpne deskløsninger.

- Det er først da filmsatsparagrafen vil miste sin betydning, sa han.

Ingen tilbakeføring

Ringvold la til at det ikke er snakk om å tilbakeføre ansatte til deres tidligere tariffområder, dersom partene skulle havne i tariffkonflikter. Det er heller ikke aktuelt å la deskkolleger arbeide utvidet overtid i slike tilfeller.

Lokale trepartsavtaler ligger allerede på vent for godkjenning i organisasjonene. Det gjelder blant annet Edda Media i Østfold og Sunnmørsposten.

Powered by Labrador CMS