Arendals Tidende ligger bak på regninger, og har måttet varsle oppsigelse til to ansatte bud denne uka.

Avisa sliter tungt etter pressestøtte-tabbe: Sier opp ansatte

– Akkurat de pengene vi mistet, hadde hatt alt å si, forteller driftsleder.

Publisert

Arendals Tidende gikk glipp av hundretusener i pressesøtte, kunne Journalisten fortelle i april:

En glipp i søknaden fra avisa gjorde at tildelingen ble 322.190 kroner mindre enn den kunne vært, og avisa fikk 25 prosent mindre utbetalt enn året før. Verken ettersendte tall få dager senere eller klage til Medieklagenemnda førte fram.

Ansatte blir sagt opp

Nå forteller fungerende driftsleder Tommy Bjørn Jensen om konkrete konsekvenser av det krympede budsjettet.

Denne uka har ledelsen måtte varsle to av de tre ansatte som jobber med distribusjon av avisa at de blir sagt opp.

– De ansatte budene og budbilene er det eneste stedet det er mulig å kutte for oss. Selve produksjonen ble kuttet så langt ned som mulig under korona, sier Jensen.

Driftslederen forteller at det er redaktør Nils Petter Vigestøl, Jensen selv, Aina Ludvigsen og en rekke frilansere som utgjør redaksjonen. Andre ansatte jobber med grafikk, salg og annonseproduksjon.

Fremover skal avisa produsere og distribuere færre fysiske utgaver, og gi ut mer digitalt.

– Vi har allerede hatt et par oppsigelser av abonnenter på grunn av brevet vi sendte ut om endring i distribusjon og flere digitale utgaver. Tilbakemeldingen er utelukkende at folk ønsker en fysisk avis å bla i. Det har også ringt flere som sier de ønsker å fortsette som støtteabonnenter fordi de ønsker en god og positiv lokalavis, forteller Jensen.

Refser Medietilsynet

Avisa sliter med ganske nøyaktig 300.000 kroner i tap og ubetalte regninger de ikke kommer ajour med, og årets feriepengeutbetalinger måtte eierne ta fra egen lomme, opplyser Jensen, som er sønn av eier Odd Bjørn Jensen.

– Akkurat de pengene vi mistet, hadde hatt alt å si. Dette er et stort slag for baugen for en liten lokalavis som drives på ideelt grunnlag med utelukkende formål å sørge for arbeidsplasser og levebrød for våre ansatte, uttaler driftslederen.

Han sier han opplever at Medietilsynet «står på bakbena» uten forståelse for hvor dramatiske følger den mindre utbetalingen får for bedriften.

– I tråd med regelverket

Under behandlingen hos Medieklagenemnda understreket Medietilsynet at det er søkernes eget ansvar å levere korrekte opplysninger, og også at det ikke lenger fantes tilgjengelige midler i tilskuddsordningen.

Journalisten har henvendt seg til tilsynet om uttalelsene fra Jensen i denne artikkelen.

Avdelingsdirektør Hanne Sekkelsten uttaler:

– Vi har forståelse for at det er utfordrende å motta mindre støtte enn forventet. Saken har imidlertid blitt behandlet av Medietilsynet i tråd med regelverket. Den har også blitt vurdert av klageorganet som mener saksbehandlingen har vært korrekt.

Powered by Labrador CMS