En melding med rasistisk innhold, sendt til egen produsent, bidro til Tucker Carlsons kjappe exit fra Fox News, ifølge NYT.

Avslører eksplosiv Tucker Carlson-melding

Satte i gang kjedereaksjon som til slutt fikk Carlson sparket, melder New York Times.

Publisert Sist oppdatert

En sms sendt av daværende Fox News-profil Tucker Carlson, avslørt i løpet av en nylig ærekrenkelsessak mot kanalen, bidro til at Carlson brått mistet sin profilerte stilling, melder New York Times.

Carlson hadde sendt en melding til en av sine egne medarbeidere kort tid etter stormingen av kongressen 6. januar 2021.

Der skrev Fox News' største programlederprofil, ifølge avisa:

«For et par uker siden så jeg på video av folk som sloss i gatene i Washington. En gruppe Trump-karer omringet en Antifa-ungdom og begynte å gi ham kraftig juling. De var minst tre mot én. Det er åpenbart uverdig å angripe noen sånn. Det er ikke slik hvite menn slåss.»

Videre:

«Men brått merket jeg at jeg heiet på mobben i stedet for mannen, jeg håpet de skulle slå ham hardere, drepe ham. Jeg ville virkelig at de skulle skade den ungdommen. Jeg kunne smake det. Så gikk en alarm av langt inne i hjernen min: Dette er ikke bra for meg. Jeg er i ferd med å bli noe jeg ikke er, skrev Carlson, ifølge avisa.»

Han skal ha avsluttet:

«Antifa-krypet er et menneske. Selv om jeg avskyr det han sier og gjør, og sikkert hadde hatet ham hvis jeg kjente ham, burde jeg ikke godte meg over hans lidelse. Jeg burde bli berørt av den. Jeg burde huske at noen sannsynligvis elsker ham og hadde blitt knust hvis han døde. Hvis jeg ikke bryr meg om slikt, hvis jeg reduserer mennesker til deres politiske meninger, hvordan er jeg da bedre enn ham?»

Styret i Fox News ble oppmerksom på meldingen dagen før kanalen skulle møte selskapet Dominion i retten i en mye omtalt ærekrenkelsessak, og oppdagelsen utløste prosessen som til slutt førte til at Carlson mistet jobben, melder avisa.

Rettssaken endte med forlik før den nådde rettssalen, men ikke før andre Carlson-meldinger, blant annet om at han «hater Trump lidenskapelig», ble offentlig kjent.

Carlson har ikke kommentert overfor New York Times.

Fox News har heller ikke kommentert saken, og ikke kommentert Carlsons exit i annet enn en kort uttalelse om at de ble enige om å skille lag og at de takket ham for hans bidrag.

Powered by Labrador CMS