Bjørn Steinar Delebekk på flyplassen i Barcelona før hjemreise, etter å ha vært i Spania for å dekke VM i håndball, der alt av fotoutstyret hans ble stjålet.

Ble frastjålet fotoutstyret under håndball-VM:
– Veldig ubehagelig, sier VG-fotograf

Tyvene brøt seg inn på hotellrommet

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da VG-fotograf Bjørn S. Delebekk tirsdag forrige uke var i Spania for å dekke VM i håndball, ble han frastjålet alt kamerautstyret.

– Jeg opplevde dette som veldig ubehagelig, sier han til Journalisten.

Anmeldt til politiet

Den dagen hadde Delebekk sjekket inn på et hotell i Granollers, i underkant av en times kjøretur fra Barcelona, sammen med VG-kollegaene Jostein Overvik og Ida Høidalen.

Delebekk og Overvik fikk to naborom. Etter endt kveldsarbeid i håndballhallen, dro de tilbake til hotellet og opp til rommene. Kort tid etter gikk Delebekk ned i hotellrestauranten, mens kollegaen ble igjen på naborommet.

Da Delebekk kom tilbake til hotellrommet, hadde noen brutt opp døren og stjålet all bagasje som inneholdt fotoutstyr, blant annet tre kamerahus, objektiver, adaptere og ledninger.

Det er en spesiell situasjon å være i. Jeg har opplevd å bli frastjålet ting tidligere, men aldri på denne måten inne på mitt eget hotellrom. Jeg tenkte på hva som ville skjedd om jeg for eksempel befant meg på rommet, eller hvis jeg hadde kommet idet de holdt på. Det var virkelig ubehagelig, gjentar fotografen.

Delebekk tok kontakt med resepsjonen umiddelbart og anmeldte deretter tyveriet til politiet.

Brukte iPhone

Dagen etter innbruddet skulle Norge spille i kvartfinalen, og Delebekk manglet profesjonelt utstyr til å fotografere.

Jeg satt på tribunen med en iPhone og følte meg veldig naken, for å si det sånn, sier han.

Men heldigvis mottok Delebekk låneutstyr fra Nikon Europa på fredag samme uke og fikk dermed jobbet videre med et skikkelig kamera under semifinalen og finalen.

– Ja, det var en god følelse. Profesjonelt endte det bra, sier han.

Delebekk hadde også lagret bilder og filer på en harddisk, og understreker derfor hvor viktig det er med backup i slike situasjoner.

Han og kollegaene ønsket ikke lenger å oppholde seg på hotellet i Granollers etter innbruddet, og dro dermed tilbake til Barcelona.

– Vi følte oss ikke trygge, så vi valgte å dra, sier han.

Powered by Labrador CMS