Journalistutdanninga har fått fem millioner i støtte.
Journalistutdanninga har fått fem millioner i støtte.

Har nylig starta opp igjen - får milliontildeling for å komme tettere på bransjen

– Dette har jeg tro på, sier redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Journalistutdanninga ved Nord universitet starter opp en mentorordning for sine studenter, og skal ta et «krafttak for å gjøre utdanninga mer praktisk og tettere på bransjen».

Det skriver universitetet i en pressemelding tirsdag.

Utdanninga har fått fem millioner kroner i støtte fra Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høgare utdanning (DIKU).

Hege Lamark, dosent ved Nord universitet.
Hege Lamark, dosent ved Nord universitet.

– Jeg er utrolig glad for denne støtten, og fordi vi er omsluttet av så mye god vilje i mediebransjen, sier prosjektleder og dosent Hege Lamark ved journalistutdanninga, ifølge pressemeldinga.

– Helt nyskapende er mentorordningen, der ferske journaliststudentene får en erfaren lokalavisjournalist som støttespiller gjennom studieåret, sier Lamark.

Steinulf Henriksen, leder i nordnorsk redaktørforening og sjefredaktør i Troms folkeblad, er ifølge meldinga svært positiv:

– Dette har jeg tro på. Det vil bety at studentene kommer enda tettere på hverdagslivet i redaksjonene. Kompetanse og rekruttering er sentralt for oss. Hospitering og mentorordning som det legges opp til nå, kommer i tillegg til den tradisjonelle praksisperioden for studentene. Det vil være bra både for dem og oss.

I høst starta det opp et kull ved journalistutdanninga i Bodø, etter et par år der utdanninga har vært lagt på is. Utdanninga har tidligere fått kritikk for å være for teoretisk.

Da det ble klart at utdanninga skulle starte opp igjen, sa Bengt Morten Engan, studieprogramansvarlig for journalistikk ved Nord universitet, dette til til Journalisten i august 2019:

– Vi vil i studieplanen styrke den praktiske siden av journalistutdanningen. Det gjør vi etter innspillene vi har fått fra bransjen.

Powered by Labrador CMS