Rune Valderhaug. Foto: Bjørn Åge Mossin

Ingen vil lede BT-klubben

Ingen er villig til å ta over som leder av redaksjonsklubben i Bergens Tidende.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er krise i redaksjonsklubben foran årsmøtet om en uke. Til tross for at Bergens Tidende med 190 medlemmer er blant landets desidert største NJ-klubber, er ingen villig til å ta på seg vervet som klubbleder.

Valgkomiteen har nå lagt fram forslag til nytt klubbstyre, men uten forslag på leder og nestleder.

Bekymret

– Årsmøtet må selv ordne opp i hvem som skal ha de ulike vervene, slår valgkomiteen fast.

Og ordne opp må årsmøtet når det kommer sammen etter arbeidstid neste torsdag. Nåværende klubbleder Rune Valderhaug har sittet i åtte år og går 1. mars over i heltidsstilling som konserntillitsvalgt i Media Norge. Da kan han ganske enkelt ikke fortsette som klubbleder i Bergen.

– Jeg er svært bekymret for situasjonen. Det gjelder jo ikke bare vervet som klubbleder, men det er generelt liten vilje til å påta seg oppgaver og verv i redaksjonsklubben.

Har spurt mange

Dag Idar Tryggestad, som er medlem av valgkomiteen, sier at komiteen har spurt mange og gått bredt ut, men ingen har vært villig.

– Det er et stort verv, og vi er inne i tøffe tider. Mange mener vel at det blir en for stor oppgave, og mange sier at de vil konsentrere seg om jobben som journalist og skrive.

Tryggestad hadde ønsket at noen i det sittende klubbstyret skulle vært villig til å påta seg lederjobben og dermed sikret kontinuitet i styret, men det har ikke vært tilfellet. Nå skal valgkomiteen ha et nytt møte torsdag ettermiddag.

– Men jeg tror ikke vi får noen løsning i dag, trolig først tett oppunder årsmøtet om en uke.

Kan være stor belastning

NJ-leder Elin Floberghagen sier at det ikke er noe utbredt problem i NJ-systemet at klubbene har vanskeligheter med å finne folk som vil påta seg verv.

– Men det er klart at i tider som nå kan det tidvis være en stor belastning på de tillitsvalgte, spesielt i bedrifter der det jobbes med sparetiltak, nedbemanning og slike ting.

– Hva kan NJ gjøre?

– Vi støtter opp under klubbene så godt vi kan, vi tilbyr kursing og andre tiltak. Det er bare å si ifra. Det viktige er at en tillitsvalgt aldri står alene, men kan alltid regne med støtte i egen klubb og i NJ ellers.

Powered by Labrador CMS