Klassekampen-redaktør Bjørgulv Braanen. Foto: Birgit Dannenberg

Utvider mot helgen

Klassekampen vil arbeide for ikke å bli ukeavis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fra fredag 17. september utvider Klassekampen sidetallet på fredager. Da skal avisen komme nærmere sine lesere gjennom det redaktør Bjørgulv Braanen omtaler som «communityinnhold».

Michelet-kviss

Blant innholdet blir en kviss fra Jon Michelet å finne. Det blir en fast spalte med spørsmål om hva folk gjør i helgen. Det blir forfattere som skal skrive om aktuelle temaer. Og så blir et ukentlig «sånn er livet intervju».

– Vi skal gå litt tettere på. Det er et forsøk på å snakke med folk om det mellommenneskelige utenom politikken. Som hvordan de har opplevd vendepunkter i livet, sier Braanen.

Styrker

Sidetallet på fredager økes fra 24 til 32 sider, hvor seks av disse sidene skal øremerkes den nye satsingen. Braanen forklarer at dette skjer for å styrke avisen på hverdagene, slik at avisen ikke blir en ukeavis.

– Vi har god opplagsutvikling, og etter at bokmagasinet har etablert seg har lørdag blitt en veldig suksess. Nå skal vi styrke og forsterke hverdagsavisen. Vi ønsker å gjøre det mer attraktivt å være abonnent hele uken, men vi får nok ikke noen Pulitzer-pris for dette, sier Braanen og humrer.

Han understreker at dette er en forsiktig satsing, men mener at de uansett er et skritt i riktig retning.

Powered by Labrador CMS