Magne Lerø sier at de foreløpig i år driver med overskudd, og Medier og Ledelse nå er på vei opp fra grøfta.

Årsresultat 2023

Blodrøde tall: – Hvis vi ikke får pressestøtte, blir det vanskelig for Samtiden

Eier og redaktør Mange Lerø håper på positivt svar om støtte.

Publisert Sist oppdatert

Fjoråret ble et blodrødt år for det lille mediekonsernet Medier og Ledelse AS. Et inntektsfall på om lag åtte millioner kroner bidro til et underskudd på 4,5 millioner kroner. Nå kan det spøke for Norges eldste allmennkulturelle tidsskrift Samtiden, dersom bladet ikke får positivt svar på søknaden om pressestøtte.

Usikkert

Medier og Ledelse AS eier publikasjonene Dagligvarehandelen, Samtiden, Dagens Perspektiv, Reiseliv1, Friluftsliv, Økologisk 24 og Convencience. Konsernet eies av administrerende direktør Magne Lerø

I årsrapporten heter det at det foreligger vesentlig usikkerhet rundt fortsatt drift i selskapet, og at det er avhengige av produksjonsstøtte for å få driften i publikasjonene i gang.

«Enkelte av publikasjonene legges ned eller avhendes for å bedre den økonomiske stillingen til selskapet», heter det også. 

Magne Lerø sier imidlertid til Journalisten at nedleggelse kun er en mulighet dersom de ikke klarer å snu utviklingen.

– Det var situasjonen da vi avla regnskapet, men nå er vi på vei opp av grøfta og har ingen umiddelbare planer om å legge ned noe, sier han.

– Vanskelig

Tidligere i år ble det kjent at Samtiden mistet støtte på over 800.000 kroner fra Kulturrådet. Lerø overtok eierskapet for Samtiden i 2022.

Det er annonsene i publikasjonen Dagligvarehandelen som har vært driveren bak lønnsomheten i konsernet, og det har ifølge Lerø gjort det mulig å satse på andre publikasjoner. Blant annet Samtiden. Samtidig med overtakelsen av Samtiden kom imidlertid strømkrisen, og annonseinntektene falt med omkring fem millioner kroner i året, forteller Lerø.

– Annonseringen for matvare stoppet nesten helt opp, og det satte sitt preg også i fjor, samtidig som Samtiden har gått med tap. I år har vi fått nei fra Kulturrådet, og hvis vi ikke får pressestøtte blir det vanskelig for Samtiden. 

Samtiden er en av de nye pressestøttesøkerne i inneværende år.

Lerø understreker at de på tross av fjorårets regnskap har satset videre på for eksempel Friluftsliv, som de overtok ved årsskiftet. Og pilene peker oppover, mener han.

– Det har tatt litt tid med nedbemanninger, og å få kontroll på økonomien. Men vi er i en annen situasjon nå. Vi får se hvordan året går, men vi planlegger mot overskudd i år og det ser det ut til at vi klarer i første halvår, avslutter Lerø.

Powered by Labrador CMS