Tønsbergs Blad blir igjen foreslått å sette fyr på. Foto: Martin Huseby Jensen
Tønsbergs Blad blir igjen foreslått å sette fyr på. Foto: Martin Huseby Jensen

Flere vil brenne Tønsbergs Blad

Nå får justisminister Anundsen følge.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I midten av septemer, like etter stortingsvalget, kokte det over for Fremskrittspartiets Anders Anundsen, som delte sin forbannelse over Tønsbergs Blad behandling av partiet. Anundsen, som ennå ikke var justisminister, brente et eksemplar av avisen og oppfordret samtidig sine venner på Facebook til å gjøre det samme.

Nå følger tidligere styremedlem i Smiths Venner i Stokke (Brunstad Christian Church), Bernt Aksel Larsen, etter.

«Min oppfordring til folk i Tønsberg er: Gjør som justisministeren. Brenn avisen. Dette er skammens avis!» skriver Larsen i et leserinnlegg i avisen.

Les: Skammens avis

Konspirasjonsavis

Bakgrunnen for tilsvaret som ble publisert på mandag er oppslag avisen hadde lørdag og mandag om at Larsen beskyldes for svindel i amerikansk rett. Nytt oppslag i saken er planlagt onsdag, forteller ansvarlig redaktør Sigmund Kydland.

I leserinnlegget skriver Larsen om amerikaneren som har implisert ham og menigheten: «Denne personen har et visst kjennskap til vår menighet, og kjenner utmerket godt Tønsbergs Blads holdninger til oss. Han har også brukt Tønsbergs Blad som kilde for sine påstander og konspirasjonsteorier. Derfor har han åpenbart alliert seg med avisen, i håp om å presse motparten til forlik. Nettopp dette er sakens kjerne. Vi har gang på gang sett at Tønsbergs Blad stiller villig opp som mikrofonstativ for anonyme anklagere mot Brunstad Christian Church eller medlemmer av denne menigheten. Med andre ord vet jo alle som har kontakt med vår menighet at avisen er villig støttespiller i slike prosesser ved at de gjerne stiller opp som «uavhengig» part for å delta i en utpressing. Eneste godtgjørelse avisen krever er at den anonyme kilden forteller noe ufordelaktig om oss.»

Han hevder videre at saken avisen i beste fall formidler halvparten av en sannhet.

«En del av det som påstås er direkte og grov løgn.» Siden avisen har tilgang til dokumenter fra begge sider, mener Larsen at avisen sitter med opplysninger som gir et langt mer nyansert bilde enn de gjengir.

Larsen skriver at dersom han uttaler seg i saken før dom foreligger,  vil han påføres ansvar av betydelig grad. Han har derfor tilbudt å møte avisens folk når dom foreligger for å la seg intervjue om dette da. Det er avisen ifølge Larsen ikke interessert i.

Feil om kilder

- Jo, vi vil gjerne møte Larsen etter dommen. Det er feil at vi ikke vil møte ham, sier Kydland som forteller at avisen i mange måneder har jobbet med tilsvar fra Larsen.

Han avviser også at avisen skal ha bygget journalistikken sin på anonyme kilder.

- Denne saken er i all hovedsak basert på åpne kilder i amerikansk rettssvesen. Vi snakker her om vitnemål i rettssaken. Larsen tar feil når det gjelder kildebruken, slår redaktøren fast og legger til: - Han skildrer saken fra sin side som fremstår ganske annerledes enn det som kommer fram i retten. Han har en helt annen versjon av sitt engasjement.

Avisen har trykket også flere andre tilsvar og imøtegåelser i sin avis. Da første oppslaget stod på trykk i avisen, ble en større imøtegåelse satt på trykk.

Les: Smiths Venner-toppene: – Løgn, oppspinn og konspirasjonsteorier

Det er langt fra første gang avisen barker sammen med menigheten og Larsen. Ifjor omtalte Journalisten avisens omfattende granskning av meninghetens medlemmer.

Powered by Labrador CMS