Ensjøveien 3, 5 og 7 skal bli nytt hovedkontor for NRK.

NRK

Byantikvaren: Fraråder sterkt NRKs forslag til nytt hovedkontor på Ensjø

Reagerer på høyde, utstrekning og utnyttelsesgrad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Byantikvaren fraråder sterkt NRKs forslag til nytt hovedkontor på Ensjø i Oslo. De vurderer å sende saken til Riksantikvaren.

Ifølge Estatenyheter reagerer byantikvaren både på høyden, utstrekningen og utnyttelsesgraden til bygningene NRK ønsker å sette opp på Ensjø. NRK ønsker en utnyttelse på 50.000 kvadratmeter på tomta.

Byantikvaren mener planene utfordrer premissene i den veiledende planen for offentlig rom for Ensjø. I tillegg ber de om at planavgrensningen mot Kampen park justeres.

– Byantikvaren vil vurdere å stille alternativ plan og oversende saken til Riksantikvaren for vurdering av innsigelse dersom planarbeidet ikke tar tilstrekkelig hensyn til nasjonale kulturminneinteresser i nærområdet, skriver Byantikvaren.

I en uttalelse til varsel om oppstart av detaljregulering påpeker Byantikvaren at planområdet ligger tett på kulturminner og kulturmiljøer som er tilkjent nasjonal verdi.

– Byantikvaren fraråder sterkt at planforslaget tilrettelegger for bygningsvolumer som i høyde, utstrekning og utnyttelsesgrad utfordrer premissene som er lagt i VPOR (veiledende plan for offentlig rom, red. anm.) for Ensjø. Vi anbefaler at høydene innenfor planområdet forholder seg til begrensningene som er satt for randsonebebyggelsen for Ensjø, fremgår det av brevet, ifølge Estatenyheter.

Medier24 har tidligere omtalt kritiske anmerkninger fra Byantikvaren om NRK-skissene.


Powered by Labrador CMS