Mot eierskifte i Byavisa

Gratisavis i Trondheim kan bli solgt i løpet av mai.

Publisert Sist oppdatert

Danske Søndagsavisen har lenge ønsket å selge seg ut av Norsk Avisdrift som gir ut Byavisa i Trondheim. Allerede før sommeren kan en avklaring foreligge og gratisavisen i Midt-Norge kan få nye eiere.

Flere mulige kjøpere

Flere aktører skal være med i dialogen om selskapets fremtid. Tidligere har A-pressen vært koblet til et eventuelt kjøp av gratisavisen. Mediekonsernet har tidligere vært eier i utgiverselskapet Norsk Avisdrift i perioden 1999 til 2001.

– Vi kommenterer aldri denne type saker, sier konserndirektør for lokale medier, John Kvadsheim.

Også Edda Media har vært nevnt som mulig kjøper av avisen som kommer ut i et opplag på 90.000.

– Det ønsker vi ikke kommentere, sier direktør for utgiverspørsmål i mediekonsernet, Stig Finslo.

I dialog

Ifølge seniorrådgiver Olaf Christian Olsen i Lande & Company/Teleplan er han i dialog med flere interessenter, og langt fra bare norske aktører.

– Vi drøfter med flere aktører, men omfanget går vi ikke ut med. Flere av aktørene vi drøfter med vil ikke være noen overraskelse. Det er heller ikke begrenset til bare norske, sier Olsen.

Han forteller at en løsning på eierskapssituasjonen i Norsk Avisdrift trolig vil være klar mot slutten av mai.

Etter to år med opprydning ser administrerende direktør i Norsk Avisdrift, Stig Erlid, fram til en avklaring på eiersituasjonen.

– Jeg ser muligheter i enhver endring. Det ligger utvikling i enhver forandring. Det høres ut som en floskel, men det er ikke det.