Carl I. Hagen er kritisk til norske medier. Her er han på et landsstyremøte i Fremskrittspartiet tidligere i år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Carl I. Hagen mener mediene straffer politikere på nytt for gamle saker

– Veldig trist, sier Hagen til Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I et intervju med Aftenposten kommer tidligere leder i Fremskrittspartiet, Carl I. Hagen, nok en gang med kraftig kritikk mot norske medier.

Denne gangen handler det om stortingspolitiker Ulf Leirsteins utmelding fra partiet.

– Mediene fortsetter å forfølge politikere og gir ny straff gang på gang ved å gi oppmerksomhet om gamle saker, sier Hagen til avisen.

Han mener norske medier burde latt Leirstein være i fred etter han ble fratatt alle verv i partiet i fjor, etter anklager om seksuell trakassering mot mindreårige.

– Jeg vet at Ulf gjorde noen dumme ting for 7–8 år siden. Det har mediene funnet frem med ujevne mellomrom og minnet ham og familien på. Da noen begynte å stille spørsmål om gjenvalg for Leirstein til Stortinget, finner mediene igjen frem disse gamle historiene, sier Hagen

NRK meldte tidligere i dag at Frp bekrefter at det har kommet et nytt varsel mot Leirstein. Det skal dreie seg om en hendelse fra samme tidsperiode som de tidligere varslene mot politikeren, cirka 7-8 år tilbake i tid.

Men Hagen mener det er unødvendig av mediene å følge disse sakene opp.

– Det er trist. Vi har noen læresetninger i strafferetten: Når du har sonet din straff er du ferdig. Det lar mediene ikke en politiker få gjøre, sier Hagen til Aftenposten..

Les hele intervjuet i Aftenposten her.

Powered by Labrador CMS