De lanserer nytt magasin. Fra venstre: Magasinredaktør Julie Brundtland Løvseth, ansvarlig redaktør Carl Korsnes og redaktør Aftur Nerdrum.

Lanserer nytt magasin:
– Det eksisterer et kulturelt tomrom

Mottoet er klart for Sivilisasjonen: «Skjønnheten skal redde verden».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I ett år har tidsskriftet Sivilisasjonen eksistert som nettidsskrift, før redaksjonen nå utgir første trykte utgave på rundt hundre sider, opplyser ansvarlig redaktør Carl Korsnes.

Magasinets første utgave utkommer i et opplag på 5000.

– Vi mener det eksisterer et kulturelt tomrom, som folk lengter etter at skal fylles. Sivilisasjonen tør å stå for at verdier som skjønnhet, poetikk og filosofi er helt essensielle deler av et menneskes liv. Vår opplevelse er at dagens samfunn er underernært på dette, skriver Korsnes.

Med seg på laget har han blant annet magasinredaktør Julie Brundtland Løvseth og redaktør Aftur Nerdrum.

– Noen kaller det for galskap å satse på et trykket magasin i den såkalte «digitale tidsalder», men jeg tror det er nettopp hva den siviliserte leser vil ha. Det finnes mange som fortsatt setter pris på å holde et estetisk vakkert magasin mellom hendene i stedet for et nettbrett, skriver Nerdrum.

Magasinet dekker klassisk kultur, filosofi og større samfunnsspørsmål.

– Det klassisk figurative miljøet i Norge er en skjult nasjonalskatt. Her er det mye visdom og tidløs menneskelig innsikt å hente. At Norge er et slags verdenssentrum for klassisk figurasjon uten at folk vet det, er en skandale. Med Sivilisasjonen får folk endelig mulighet til å lære disse dyktige skapende menneskene å kjenne, skriver Løvseth.

Korsnes opplyser at Sivilisasjonen følger Redaktørplakaten, og gis ut uten noen form for offentlig støtte.

Powered by Labrador CMS