Bernt Olufsen. Foto: Birgit Dannenberg

Viser fotballpøblers ansikt

VGs sjefredaktør ville ikke sladde fotballpøblene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Søndag barket såkalte casuals fra miljøet rundt Vålerenga sammen med casuals fra Brann-miljøet. Dagen etter hadde norske aviser bildene fra slagsmålet, men hadde sladdet ansiktene til deltakerne. Det er de ikke i tirsdagens VG.

Dokumentasjon

Sjefredaktør Bernt Olufsen kunngjorde via Twitter mandag kveld at avisen ikke hadde til hensikt å sladde ansiktene til slåsskjempene videre.

Olufsen mener det er en enkel grunn til at det ikke skal sladdes.

– Dette handler om å dokumentere en aktuell nyhetshendelse, som samtidig representerer et samfunnsproblem som alle som er glade i fotball ønsker å bli kvitt. Jeg ser ikke at de personene som driver med dette på offentlig sted har noe krav på særskilt beskyttelse – snarere er det mulig å argumentere at offentligheten har interesse av å vite hvem dette er, sier Olufsen til Journalisten.

Redaktøren var selv ikke med på vurderingen om de involverte burde vært sladdet eller ei på søndagen.

Samme kategori

– Det er i å for seg prisverdig at de som var involvert i beslutningen i mitt fravær var varsomme, men jeg ser ikke behov for det nå, sier han.

Fjerningen av sladden kommer som en konsekvens evaluering av mandagens avis. Olufsen forteller at han kjenner til at det var mange redaksjoner som i helgen diskuterte om de voldelige fotballtilhengerne skulle sladdes eller ei, og at konklusjonene naturlig nok blir forskjellige.

– Det er heller ikke vanlig å sladde personer som deltar i ulovlige demonstrasjoner politiet må oppløse. Dette kommer i samme kategorien.

Powered by Labrador CMS