Direktøren kjøper Computerworld

De ansatte er positive. 

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Morten Hansen har kjøpt ut de amerikanske eierne fra IDG Norge, og endrer navnet til Techno Communications. Dermed overtar direktøren, som har ledet selskapet siden 1990-tallet, bladtitler som Computerworld og PCworld.

Hvor mye han betaler for selskapet vil han ikke opplyse.

– Det er absolutt konfidensielt, sier Hansen.

Men merkenavnene som har ligget i selskapet er sikret gjennom langsiktige avtaler, forsikrer han uten å ville gå inn på detaljer i avtalen.

Underskudd

IDG Norge fikk i fjor et underskudd på 3,3 millioner kroner av en omsetning på vel 65 millioner kroner. De fire årene forut for det har selskapet omsatt for mellom 70 og 87 millioner kroner årlig, og levert fra et underskudd på en halv million til overskudd på 2 millioner kroner. Sistnevnte var tilbake i 2008.

Ifølge Hansen styres det i henhold til budsjett også i år mot et underskudd, uten at han vil tallfeste det.

Ser muligheter

Men han ser store muligheter for selskapet fremover.

– IKT-sektoren er en av de største landbaserte sektorene. Jeg er veldig innstilt på å utvikle selskapet med de gode merkenavnene vi har og lage gode produkter og tjenester. Vi satser tungt på event og konferanse.

– Betyr det at magasinene kommer i andre rekke?

– Nei, men print har sin utvikling. Resten er digitalt. nbsp;

Før sommeren skrev Journalisten at de ansatte gikk med på lønnskutt for å være med å berge bedriften. Hansen sier også at de 35 ansatte har flyttet inn i rimeligere lokaler.

– Vi må fortsette å tilpasse kostnadene til utgiftene.

– Hvordan er likviditeten i selskapet?

– Den har vært anstrengt hele tiden fordi vi ikke har hatt finansiering fra amerikanerne. Vi har måttet greie oss selv, og det må vi også fortsatt.

Positive ansatte

De ansatte er positive til at direktøren nå har overtatt selskapet. Leder Leif Kirknes i redaksjonsklubben sier at overtakelsen viser at Hansen tror på selskapet.

– Jeg er positiv til handelen fordi man slipper lange byråkratiske prosesser som knytter seg til hva som skjer på det amerikanske markedet. Det gjør det lettere å snu seg kjapt, sier Kirknes.

Han viser til at de amerikanske eierne har ønsket papir vekk, men at de fortsatt har lesere her i landet. nbsp;

Åpen for partnere

De amerikanske eierne solgte tidligere i år danske IDG til jobbannonseportalen Jobindex. nbsp;Et samarbeid med danskene har ikke vært diskutert. Heller ikke partnere i Norge er på trappene.

– Det er en god idé. En eller flere partnere hvor synergiene er sterke og vi kan få til vekst ville vært morsomt. Vi er ikke fremmed for noe så lenge det gagner begge parter. nbsp;

Powered by Labrador CMS