Cristiano Ronaldo blir nektet spesialbehandling og må gå opp trappene til domstolen i Madrid når skattesaken hans blir behandlet tirsdag. Foto: Reuters / NTB scanpix

Ronaldo får ikke innvilget ønsket om å unngå journalister når skattesaken blir behandlet

Madrid-domstol gir ikke spesialbehandling.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Cristiano Ronaldo må tirsdag ankomme en domstol i Madrid til fots. Han får ikke innvilget ønsket om å unngå journalister når skattesaken hans blir behandlet.

Det viser et rettsdokument datert 18. januar, og som først ble offentliggjort mandag. Dommer Juan Pablo Gonzalez-Herrero skriver at Ronaldo blir nektet spesialbehandling fordi han ikke ser noen sikkerhetsrisiko ved at fotballstjernen går opp trappen til rettsbygningen.

Ronaldo ønsket å ankomme domstolen via garasjeanlegget. På den måten ville han sluppet å gå forbi journalister og fotografer, men kravet ble blankt avvist. Det samme ble forslaget om å svare for seg via en videokonferanse.

Portugiserens skattesak stammer fra tiden som Real Madrid-spiller. Han var anklaget for å ha unndratt seg skatt gjennom å bruke skatteparadiser i årene 2011 til 2014. Det er spesielt inntekter fra bilderettigheter som har skapt trøbbel for Ronaldo.

I fjor sommer ble Juventus-stjernen og spanske skattemyndigheter enige om et forlik. Med avtalen aksepterte han en bot på 18,8 millioner euro (183 millioner kroner) og en fengselsstraff på 23 måneder.

Ronaldo slipper å sone fordi det i Spania er vanlig praksis at slike førstegangssaker på under to år gir betinget fengsel.

Det endelige dommen kan bli forkynt allerede tirsdag.

Powered by Labrador CMS