Nervekrig i Dagbladet

Det var ingen grafikere på jobb i Dagbladet i formiddag, men klokken 12.00 samles de til klubbmøte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Klubbmøtet må ta stilling til hva som skal skje videre i den akutte konflikten som er oppstått etter at grafikerne i går vedtok å legge ned arbeidet og gå hjem. I øyeblikket ser det hele ut til å være svært fastlåst.

Grafisk klubbleder Tone Granberg Løvlien sier til Journalisten at hun ikke har noen formening om hva som kommer ut av klubbmøtet klokken 12.00. Hun sier imidlertid at stemningen er svært dårlig og at medlemmene nå synes nok er nok. Etter grafikernes mening har de gått med på det ene sparetiltaket etter det andre, mens ledelsen ikke har vist tilsvarende vilje til å finne løsninger og kompromisser.

Kvalifisert flertall

På klubbmøtet i går vedtok et stort flertall å legge ned arbeidet. Vedtaket skal ha blitt fattet

i strid med klubbstyrets anbefaling. Granberg Løvlien opplyser at det var skriftlig avstemning, men vil ikke oppgi konkret stemmetall. Hun sier imidlertid at i en så viktig sak gjelder reglene om kvalifisert flertall, det vil si at mer enn 2/3 av de frammøtte stemte for arbeidsnedleggelse.

– I en så viktig sak er det selvsagt at det er skriftlig avstemning, og det kreves minimum 2/3 flertall for å få et vedtak, sier klubblederen.

Frarådet tariffstridige aksjoner

Hun tilføyer:

– Klubbstyret frarådet tariffstridige aksjoner, men en meget skuffet forsamling sa at nok er nok.

– Hva skjer nå?

– Det må vi avvente klubbmøtet for å få svar på.

– Dagbladet har nå bevist at de kan komme ut uten grafikere. Har dere nå gitt ledelsen en gavepakke?

– Sjefredaktøren sa på tv-nyhetene i går at avisen trenger grafikerne, og jeg tror ikke den avisen Dagbladet har gitt ut i dag, er noe de kan fortsette med, sier klubbleder Tone Granberg Løvlien.

Ber om normalisering

Grafisk seksjon i Fellesforbundet er meget forsiktig med å uttale seg om konflikten i Dagbladet. Forbundssekretær Knut Øygard, som selv kommer fra Dagbladet, sier:

– Forbundet har ikke vært inne i denne saken annet enn at vi har anbefalt våre medlemmer i Dagbladet å finne en mulighet til en normalisering av situasjonen. Utover det kan jeg ikke si noe. Så vidt jeg vet skal de ha møte i Dagblad-klubben i dag.

Powered by Labrador CMS