Pondus og Lunch flyttet fra Egmont til tegneserieagent Håkon Strands nystartede forlag før jul - og nå finner de to seriene seg også et nytt avishjem: De flytter fra Dagbladet til VG. Illustrasjon: Børge Lund og Frode Øverli / Strand forlag / Handout

Pondus og Lunch på flyttefot på ny: Forlater Dagbladet – inntar VG

– Vi har mye å takke Dagbladet for.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ting skjer rundt de to populære tegneseriene Pondus og Lunch: Nå skal de daglig bli å lese i VG – som har kapret dem fra Dagbladet.

Det skjer fra og med fredag, opplyser VG i en pressemelding, og følger etter forlagsskiftet for de to seriene før jul - der de gikk fra Egmont og over til et nystartet forlag, som Pondus-manager Håkon Strand stod bak.

Pondus-skaper Frode Øverli tror Pondus er fornøyd med nå å skulle være en fast del av VG.

– Han er jo en folkelig fyr. Vi har mye å takke Dagbladet for, men nå var tiden inne for å starte et nytt kapittel, sier Øverli.

Når VG nå har sikret seg Lunch og Pondus, er det ifølge pressemeldingen den største endringen av avisens tegneserier på mange år.

Nylig erstattet TegneHanne, ført i pennen av Hanne Sigbjørnsen, Tommy og Tigeren hver helg. I tillegg fortsetter publiseringen av Hjalmar, Wumo og Truth Facts.

Avisens nyhetsredaktør Tora Håndlykken understreker at journalistikk fremdeles er kjernen og det viktigste for VG.

– Men en avis og en nettavis er mye mer, og det å være gode på underholdning er naturligvis også sentralt for oss. At to av Norges mest populære tegneserier nå blir en del av VG, er vi derfor glade for, heter det fra Håndlykken.

Frode Øverli sier om sin veteranserie at det er «en utfordring ikke å bli gående i egne fotspor».

– Jeg er bevisst på det, og derfor er det viktig for meg å utvikle serien hele tiden.

Powered by Labrador CMS