Foto: Birgit Dannenberg.

Rekord hos DNs eier

Aldri før har NHST hatt så stor omsetning, men i tredje kvartal traff skuta en solid sandbanke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ifølge en melding fra NHST Media Group har medieselskapet som eier blant annet Dagens Næringsliv omsatt for 814 millioner kroner så langt i år. Det er en forbedring på 65 millioner kroner fra samme periode i fjor.

Dette gir også utslag på bunnlinjen. Selskapet hadde et overskudd før skatt på over 30 millioner kroner. Det er en kraftig bedring fra fjoråret da selskapet fikk et underskudd på 45,5 millioner kroner.

Isolert i tredje kvartal hadde imidlertid medieselskapet et underskudd på 13,5 millioner kroner før skatt, en forbedring på litt over 13,5 millioner kroner fra samme periode i fjor.

Papirskipet

I flaggskipet Dagens Næringsliv økte annonseomsetningen i tredje kvartal med 13 prosent sammenlignet med fjoråret. Omsetningen summerer seg til 141,5 millioner kroner, opp rundt 16 millioner kroner fra samme tid i fjor.

Avisen fikk et driftsoverskudd på 3,3 millioner kroner i tredje kvartal, mot et underskudd på 3,2 millioner ved samme tid i fjor.

Avisens styre vedtok i perioden at trykkeriet skal flyttes fra Dagblad Trykk til Schibsteds Trykk ved årsskiftet.

På nett

I samme tidsrom ble Dagens Næringsliv og DN.no integrert og nettstedet fikk Amund Djuve som sjefredaktør. DN Nye Medier hadde en omsetningsvekst i kvartalet på 28 prosent, noe som sammen med Newsdesk (56 prosent) løfter divisjonen Digital & Nordic. Omsetningen økte med 19 prosent i divisjonen til 31 millioner kroner i kvartalet.

Driftsunderskuddet er litt opp fra fjoråret og endte på 6,2 millioner kroner i tredje kvartal mot 7,6 millioner kroner i fjor.

Inntektene i DN Nye Medier steg med i overkant av to millioner kroner i kvartalet, år mot år. Så langt i år er de samlede inntektene på 35 millioner kroner, som er opp 11 prosent. Resultat før skatt så langt er et underskudd på like under millionen. Opp fra et underskudd på 7,5 millioner kroner i fjor.

Utaskjærs

Den internasjonale delen til konsernet har også i perioden gjort strukturendring. Ifølge meldingen fra NHST skal de internasjonale avisene nå trykkes i England. Omsetningen i Global-divisjonen, som omfatter TradeWinds, Upstream, IntraFish og Recharge, økte med ni prosent til 63,1 millioner kroner i tredje kvartal.

Driften endte i perioden på negative 3,2 millioner, litt opp fra fjoråret da driftsunderskuddet var på 8,4 millioner kroner.

Best går det for oljeavisen Upstream som hadde et overskudd før skatt på nesten 1,5 millioner kroner i tredje kvartal. Så langt i år ligger resultatet på nesten fem millioner kroner før skatt. Også TradeWinds har overskudd isolert i tredje kvartal er resultat før skatt på en halv million kroner, mens det ved utgangen av september var på nesten sju millioner kroner.

Recharge har til og med september et underskudd på 12 millioner kroner før skatt.

Powered by Labrador CMS