Slik ble årets pressestøtte

Dagsavisen får mindre, BA får mer.

Publisert Sist oppdatert

Listen over mottakere av årets produksjonstilskudd til aviser er ute.

Noen fram

I alt har Medietilsynet delt ut i overkant av 264 milioner kroner i produksjonsstøtte til 274 aviser. På tildelingstoppen ligger fortsatt Dagsavisen, som mottar like over 39,5 millioner kroner. Det betyr en tilbakegang i støtten på i underkant av 2 millioner kroner.

Dagsavisens nye eier, Vårt Land, får 35 millioner kroner inn på konto de nærmeste ukene og går dermed fram fra fjoråret med 2,3 millioner kroner.

Neste på lista over de største mottakerne er Nationen. Avisen til Tun Media får en halv million kroner mer i hjelp og ender på 24,2 millioner kroner.

Bergensavisen har gått på en smell de siste månedene som følge av usikkerheten i finansmarkedene. Dermed er det kanskje ekstra godt for avtroppende BA-sjef Olav Terje Bergo å kunne konstatere at pressestøtten øker med to millioner kroner til nesten 34 millioner.

Her kan du se hele listen over støttemottakere.

Noen nye

På lista over produksjonsstøtte er det også tre nye mottakere. Vestby Avis og Ås Avis er begge nye på lista, og begge mottar 632.522 kroner i støtte i inneværende år.

– For en avis som oss, som er nyetablert og hadde første utgave i juni 2006, så betyr det enormt mye. Spesielt siden vi er i en tøff konkurransesituasjon med Moss Avis og Østlandets Blad. Så det er klart at støtten er viktig for oss, sier ansvarlig redaktør Rebekka Østby i Vestby Avis.

Begge avisene er eid av A-pressen og kommer ut en gang i uken. Vestby Avis har et opplag på 1344, mens Ås Avis har 1221 aviser i opplag.

For Vestby Avis kunne det fort blitt tøffe tider dersom tilsynet ikke hadde gitt avisen støtte.

– Hadde vi ikke hatt produksjonsstøtten, ville det gått ut over både frilansbudsjettet og størrelsen på avisen og ikke minst kvaliteten på innholdet.

Høgvågavisas søknad er ikke ferdig behandlet.

De 5 største mottakerne

Dagsavisen 39.511.351 kroner (tilbake 1,8 millioner)

Vårt Land 35.122.045 kroner (fram 2,3 millioner)

Bergensavisen 33.843.024 kroner (fram 2,2 millioner)

Nationen 24.234.994 kroner (fram 0,4 millioner)

Klassekampen 19.723.14 kroner (fram 2,2 millioner)

Powered by Labrador CMS