Større bredde og dybde

15 minutter lengre Dagsrevy skal gi større fleksibilitet og mer tid til refleksjoner og analyser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I kveld kl. 19 får nye Dagsrevyen premiere. Halvtimesformatet blir utvidet til en 45 minutter lang nyhetssending, og ifølge NRKs nyhetssjef Jon Gelius vil omleggingen sikre seerne «mer av de gode nyhetene».

– Vi vil ikke ha noen rigid kjøreplan for hva slags innslag som skal komme når, men la vesentligheten avgjøre. Toppsakene skal kjøres på topp, og med mindre båstenkning vil mindre vesentlige nyheter – slik som eksempelvis ankelskader hos fotballspillere – nedprioriteres, uttaler Gelius. Han bekrefter likevel at nye Dagsrevyen også vil få noen nye, faste innslag.

– Vi vil tydeliggjøre distriktsstoff, som er formatert inn i sendingen med egne saker fra ulike deler av landet. Dessuten legges kulturnyheter inn som et nytt fast element. Den viktigste konsekvensen av utvidelsen blir likevel at 15 minutter lengre sendetid gir oss større fleksibilitet. Vi vil dyrke nærvær og refleksjon, og formatet vil gi plass både til debatter og dybdesamtaler som kan sette aktuelle nyhetssaker i et større perspektiv.

Mange endringer

Utvidelsen av Dagsrevyen på NRK1 må sees i sammenheng med andre endringer på NRKs sendeskjema for nyhets- og aktualitetsprogrammer. Blant annet forsvinner den gamle traveren «RedaksjonEN», mens NRK2 vil by på nyhetsprogrammene «Aktuelt» og «Uriks» mandag til torsdag hver uke. I tillegg kommer den ukentlige nyskapningen «Debatt torsdag» på NRK1.

– Sammenlignet med tidligere vil vi bli flinkere til å brygge bruer mellom de ulike nyhets- og aktualitetsprogrammene. Vi kan bruke saker i Dagsrevyen ved å henvise til Aktuelt i NRK2, og det vil være naturlig å bruke en av hovedsakene i Uriks også i Dagsrevyen. Målet er å få til et tettere samarbeid med andre redaksjoner i huset, forklarer Gelius.

Ingen mål for seertall

I dag har Dagsrevyen et gjennomsnittlig seertall på rundt 700.000. Ifølge Jon Gelius har NRK ikke utarbeidet noen mål for seertall for nye Dagsrevyen.

– Vi ser på dette som årets nyttårsgave til norske tv-seere og har ikke skjelt til seertall i forbindelse med omleggingen. Men vi har selvsagt tro på at Dagsrevyen skal klare å holde på seerne dersom vi lager god nok journalistikk, kommenterer Gelius. Han bekrefter videre at nyhetsavdelingen har fått tilført nye midler i forbindelse med utvidelsen av Dagsrevyen.

– Det er snakk om 3-4 stillinger som er hentet internt fra andre avdelinger, men nøyaktig hvor mye nye Dagsrevyen har fått, er vanskelig å si siden utvidelsen inngår i en større omorganisering.

Powered by Labrador CMS