Dagbladet var nede onsdag kveld.

Angrepet fra Tyrkia

Dagbladet.no nede i flere timer, også VG Nett rammet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Like etter Dagsrevyen fikk redaksjonen til Dagbladet.no seg en ubehagelig overraskelse. I løpet av kun kort tid ble forsiden til nettstedet lastet ned 5000 ganger. Det førte til at nettstedet kollapset.

Nå jobbes det på spreng for å komme tilbake på nett.

Ustabilt

– Det vi vet er at klokken 19.30 begynte flere tyrkiske ip-adresser å laste nettsiden fem tusen ganger i løpet av kort periode. Blant de 20 «på topp» ip-adressene befinner det seg også en i Romania, forteller utgavesjef på nett Eugene Brandal Laran.

Etter at den første bølgen med opplastninger kom, har det i flere timer vært umulig å få lastet nettsiden. Laran forteller at nettstedet av og til er oppe og står, men at den kollapser igjen. Han håper på å få siden tilbake i vanlig drift igjen i løpet av kvelden.

– Vi jobber på spreng for å få sperret folkene. Det er forferdelig kjedelig med så mange gode saker vi vil vise fram.

Helle fortviler

Konstituert sjefredaktør Lars Helle forteller at kveldens hendelser trolig vil bli forfulgt.

– For Dagbladet er det en fortvilet situasjon når slike ting inntrer. At noen med vitende og vilje går inn og saboterer våre nettsider som stopper publiseringen av nyheter er veldig alvorlig. Nå skal vi ha fakta på bordet og vil etter å ha gjennomgått dem vurdere hvordan saken skal forfølges, sier konstituert sjefredaktør, Lars Helle til Dagbladet.no.

VG Nett helt nede

Også VG Nett er rammet. Klokka 21.48 var fronten erstattet av denne meldingen:

«Vi har bittelitt trøbbel for øyeblikket. Vi er forhåpentligvis straks tilbake. Vi vet ikke pr nå om vi er en del av DDOSangrepet til Dagbladet eller om det er noe annet. – Audun Ytterdal Driftsjef VG Multimedia»

Tidligere på kvelden var siden preget av tekniske feilmeldinger.

Sent onsdag kveld var begge nettstedene tilbake med normal drift.

Powered by Labrador CMS