Apple ville ikke bli sitert

Digi.no føyde seg, for ikke å ødelegge for konferansedeltakere.

– Hold dere unna, lød budskapet fra Apple til IT-bransjens nettavis. Representantene for verdens mest verdifulle selskap truet med å gå av scenen i Oslo fredag ettermiddag, dersom journalister møtte opp for å referere hva Apple-representantene sa.

Apple Norge holdt ett av foredragene på en fullbooket, gratis konferanse sentralt i Oslo. Apples foredrag dreide seg om “hvordan bedrifter bedre kan anvende Apples produkter på tvers”, skriver digi.no.

Men verken Apples foredragsholder, eller de tre andre kollegene hans som også skulle delta, ønsket å bli identifisert, avfotografert eller sitert av mediene.

– Absurd

Digi.no var invitert til å dekke arrangementet og betegner situasjonen som absurd.

– Du er hjertelig velkommen til å komme og være publikum. Men jeg får problemer hvis dere siterer meg redaksjonelt, uttalte en forretningsutvikler som har vært ansatt i Apple Norge i nærmere ti år.

Arv etter Jobs

Han bekreftet at dette skyldes interne retningslinjer, som “ble innført etter at Steve Jobs returnerte til Apple i 1997”. Den nå avdøde toppsjefen og gründeren var kjent for å ha stålkontroll på virksomheten.

“Hadde vi kommet for å gjøre jobben vår: Referere fra Apple sitt budskap til norsk næringsliv, så hadde Apple nektet å snakke. Vi velger derfor å holde oss på kontoret. Dessverre. Konsekvensen hadde vært å ødelegge dagen for 200 deltagere og en uskyldig arrangør”, konkluderte digi.no.

Powered by Labrador CMS