E24 er nå lansert i Estland.

Økonomisatsing på lavbudsjett

Midt i finanskrisen har nok et land fått E24 fra Schibsted.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Finanskrisen har ifølge Fafo rammet Estland hardt, og landet er inne i en resesjon. Det hindrer ikke landets største medieeier i å satse nytt. Schibstedeide Eesti Media fulgte opp Sverige, Norge og Frankrike med å lansere E24.ee.

Eesti Media eier landets største kvalitetsavis Postimees, samt halvparten av tabloiden SL Õhtuleht. I tillegg eier Schibsted også Estlands største kommersielle TV-kanal Kanal 2.

Begrenset

I vår, da Fafo varslet at landet var på vei inn i resesjon, slo Schibsted på tromma og lanserte finansnettstedet E24.ee over den velkjente lesten som allerede er på plass i fire andre land (Nederland er et samarbeid).

At markedet i Estland ikke er det beste i forhold til lanseringen, ser ikke ut til å bekymre assisterende direktør Bernhard Mohr i Schibsteds avdeling for internasjonale redaksjonelle satsinger.

– Vi gjør dette som en organisasjon drives sammen med Postimees.ee, så det er begrensede ressurser i dette. Og så er det en tid da folk er opptatt av økonominyheter, tallene viser dette sier Mohr.

Trafikkmaskin

Ifølge tall fra TNS Metrix ble E24 i Estland nærmest over natten dobbelt så stor som den mer etablerte konkurrenten, Bonnier-eide Äripäev.

Mens E24 i Norge drives som et eget selskap, er den i Estland lagt inn under Postimees’ nettselskap. Økonominettstedet har en egen redaksjon som jobber eksklusivt for E24, samtidig som den også får innhold fra Postimees’ journalister.

Bernhard Mohr forteller at E24 nå er i ferd med å etablere seg som en sterk merkevare internasjonalt, og han utelukker ikke at det på sikt vil bli større samarbeid mellom de forskjellige nettstedene.

Det har også en stund vært ventet at Schibsted skal lansere E24 i Spania sammen med 20 Minutter, slik de har gjort i Frankrike. Men den økonomiske situasjonen i Spania har gjort det ikke foreligger noen planer om en lansering der for øyeblikket.

Mohr utelukker ikke at det kan komme E24-kloninger også i andre land, og da gjerne gjennom samarbeid med eksisterende aktører i markedet.

– Vi har gjort det i Nederland med Z24. Det viser jo at det er mulig, men vi har ingen konkrete planer.


Powered by Labrador CMS