Lønnsdiktat i Egmont Hjemmet Mortensen

Journalistene misfornøyd med resultatet.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det lokale lønnsoppgjøret i Egmont HM endte med lønnsdiktat, som er en del av ledelsens styringsrett. Klubben ønsket en totalramme på fire prosent, men ledelsen ville ikke gå over 3,7 prosent.

– Vi fikk et tilbud vi ikke kunne akseptere. Dermed fikk vi dette utfallet. Journalistene er både overrasket over og misfornøyd med å få et lønnsdiktat i et godt år, sier hovedklubbleder Katrine Strøm.

9.700 kroner lokalt

Det lokale oppgjøret endte på 6.000 kroner som flatt snitt-tillegg. I tillegg kommer en såkalt redaktørpott på 2.900 kroner i snitt på de 169 medlemmene som omfattes av oppgjøret. Det er redaktørene som bestemmer hvem som får glede av disse pengene. I tillegg fordeles rundt 800 kroner som snitt til å løfte medlemmene med dårligst lønnsvekst de siste årene

Det betyr at det lokale oppgjøret i snitt endte på 9.700 kroner, noe klubblederen er skuffet over. Med det sentrale oppgjøret på 8.925 kroner betyr det at snittet i Egmont HM endte på 18.625 kroner.

Godt resultat

– Her på huset sier vi at et rettferdig oppgjør skal gjøre litt vondt på begge sider av bordet. Dette oppgjøret merker ikke Egmont HM noe sted.

Forlagshuset leverte i fjor et av sine beste resultater noensinne. Selskapet doblet resultatet fra 2009 til å ende på 188,7 millioner kroner i fjor, ifølge en pressemelding.

– Bedriften sier de er bekymret for framtiden og konkurranseevnen, men vi mener at det å beholde de gode folkene også er en del av det

– Det er vanskelig å forstå at en superlønnsom bedrift som Egmont HM ikke klarer å sikre de ansatte bedre lønnsvekst i en periode når pilene peker oppover, sier Strøm.

Rammen på 3,7 prosent er det samme som fagforeningen Parat Media allerede har oppnådd i konsernet.

 

Powered by Labrador CMS