Emilie Hald Torp, Kristine Hellesland og
 Tor-Erling Thømt Ruud skal gå på lufta fra mandag til fredag med podkasten «Verdens gang». Foto: Gøran Bohlin, VG
Emilie Hald Torp, Kristine Hellesland og Tor-Erling Thømt Ruud skal gå på lufta fra mandag til fredag med podkasten «Verdens gang». Foto: Gøran Bohlin, VG

– Bussturen til eller fra jobb blir ikke helt den samme uten Verdens gang på øret

VG med ny, daglig nyhetspod.

Publisert Sist oppdatert

Inspirert av The New York Times’ podkast «The Daily», skal VG lage en daglig nyhetspodkast som skal hete «Verdens gang», skriver avisa i ei pressemelding.

– Aftenposten har «Forklart», og vi bruker vårt språk, våre saker og blir VGs versjon av «The Daily», sier prosjektleder Kristine Hellesland, ifølge meldinga.

– Dette er med å vise frem VGs gode journalistikk også på lyd, og vi tror det finnes en interesse for å bli oppdatert på dette formatet. Bussturen til eller fra jobb blir ikke helt den samme uten Verdens gang på øret, sier utviklingsredaktør Øyvind Brenne.

Podkasten skal, i likhet med «The Daily» og «Forklart», ta opp ett tema som preger nyhetsbildet i hver episode, og er ment for et tilbud til de nyhetshungrige med dårlig tid.

- Podkasten er et tilbud til dem som ikke scroller alle nettaviser og følger nyhetssendinger hele dagen som vi journalister gjør, sier Hellesland.

Sammen med journalist og nyhetssjef i VGTV Emilie Hald Torp og journalist Tor-Erling Thømt Ruud går hun på lufta fra mandag til fredag.

Den første episoden skal handle om barnevernsbarn som bor isolert, og episodene vil komme om morgenen.