Facebook-sjef Mark Zuckerberg kan glede seg over fortsatt vekst for selskapet. Foto: Leah Millis / Reuters / NTB scanpix

630 millioner kroner i overskudd i snitt per dag

Rekordoverskudd for Facebook.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Facebook endte med et overskudd etter skatt på 6,9 milliarder dollar i fjerde kvartal. Det er hele 61 prosent høyere enn året før.

Overskuddet tilsvarer drøyt 58 milliarder kroner etter dagens kurs. I løpet av fjorårets tre siste måneder satt altså Facebook igjen med rundt 630 millioner kroner i overskudd i snitt per dag.

I kvartalsrapporten som ble lagt fram onsdag opplyser selskapet at antall månedlige brukere har økt med 9 prosent til 2,32 milliarder. Det har bidratt til en vekst på 30 prosent i omsetningen, som endte på 16,9 milliarder dollar i fjerde kvartal.

– Samfunnet vårt og forretningen vår fortsetter å vokse. Med dette resultatet viser vi at utfordringen vi har stått overfor i 2018 ikke har hatt noen varig effekt på evnen til å fortsette å øke både inntektene og bruken, sier Facebook-sjef Mark Zuckerberg.

Det sosiale mediet sier det har blitt flere brukere både i USA og i Europa, der selskapet har slitt med flere skandaler knyttet til brukernes personvern.

Ved utgangen av året hadde Facebook 35.587 ansatte, 40 prosent flere enn året før.

Powered by Labrador CMS