Mediefolk:

Trygve Sunde Kolderup. Foto: privat
Trygve Sunde Kolderup. Foto: privat

Trygve Sunde Kolderup blir redaktør for friluftsmagasinet Fjell og Vidde

Vil satse digitalt.

Friluftsmannen og journalisten Trygve Sunde Kolderup starter i den nye jobben i februar 2019. Det melder utgiver Den norske turistforening (DNT) i en pressemelding.

– DNT har en profil jeg liker og en viktig samfunnsoppgave jeg gjerne vil være en del av. Jeg gleder meg til å jobbe med landets flinkeste friluftspenner og fotografer, og jeg vil gjøre det jeg kan for å videreføre det gode arbeidet som er gjort, sier Kolderup i meldingen.

Han mener magasinet må gi gode leseropplevelser og kunne ha lang levetid på turisthytter. Men han vil også satse digitalt.

– Det blir spennende med en større digitalsatsning som skal få de gode bildene og reportasjene ut på nye flater og i flere formater. Skal vi nå flere, må alt det gode innholdet i formidles flere steder enn på papir.

Kolderup har tidligere jobbet i magasinet Fri Flyt, som redaktør for friluftsmagasinet UTE og utgitt flere bøker om friluftsliv og naturbasert reiseliv. Han har også vært daglig leder i Hvitserk & Eventyrreiser og kommer nå fra jobben som utviklingssjef i Hvitserk of Norway.

– Jeg har savnet å skrive og jobbe med friluftsjournalistikk, sier Kolderup om jobbskiftet.