TV 2 forbedret resultatet betraktelig i 2023 sammenlignet med året før.

Årsresultat 2023

Forbedret resultat med nærmere 90 millioner – men TV 2 er ikke i mål 

– Ikke bærekraftig over tid, sier organisasjon- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld om driftsmarginen.

Publisert Sist oppdatert

For rundt et år siden ble det kjent at TV 2 så seg nødt til kutte kostnader med anslagsvis 400 millioner kroner.

I november samme år ble det klart at det ble sluttpakker og nedbemanninger, og at mediehuset må klare seg med langt færre journalister

Massiv forbedring

TV 2-konsernet leverte sitt årsregnskap for 2023 i mars, og rapporterte blant annet om økt omsetning. Nå er resultatet til  TV 2 AS klart, og det ble en massiv resultatforbedring for mediehuset sammenlignet med året før.

På tross av forbedring gjør lav driftsmargin at TV 2 og kommunikasjonsdirektør Eltvik Vindfeld ikke sier seg helt fornøyd med resultatet

Inntektene økte fra om lag 5,2 milliarder kroner i 2022 til 5,8 milliarder i fjor, på tross av at reklameinntektene i perioden har sunket. 

Driftsresultatet endte på ru1ndt 83,3 millioner kroner, sammenlignet med negative 6,3 millioner året før. 

– Ikke bærekraftig

Også underskuddet på 40, 7 millioner etter skatt i 2022 ble snudd til sorte tall i 2023, og endte på 25,1 millioner kroner. Men på tross av forbedringene skal det fortsatt mer til, ifølge organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2,  Lene Eltvik Vindfeld

– Det er et resultat vi har jobbet for å få til, men det er en lav driftsmargin på 1,4 prosent. Det er ikke bærekraftig over tid. Det handler om at det er et krevende terreng.

For TV 2 har makrobildet med svak krone, økte priser på blant annet innhold og produksjon og frafall av momsfritaket påvirket negativt i 2023, sier Eltvik Vindfeld.

– For å sørge for lønnsom og bærekraftig drift i TV 2 er det gjort en kjempejobb i 2023 inn mot 2024 for å unngå underskudd. Det har vært en imponerende innsats i et krevende landskap, sier hun.

 

Powered by Labrador CMS