Videohilsen fra NJ-leder Hege Iren Frantzen.
Videohilsen fra NJ-leder Hege Iren Frantzen.

To fotojournalister får hvert sitt Karina-stipend på 40.000 kroner

Delt ut under Årets bilde.

Publisert Sist oppdatert

Norsk Journalistlag (NJ) delte ut to Karina-stipend på 40.000 kroner til fotojournalistene Signe Fuglesteg Luksengard og Nima Taheri under Årets bilde-arrangementet fredag kveld.

Pengene er fra Karina Jensens Minnefond, som NJ overtok ansvaret for i 2019.

Det var NJ-leder Hege Iren Frantzen som sto for utdelingen:

– Også i år er det er hyggelig for Norsk Journalistlag å kunne dele ut to Karina-stipender til prosjekter som er med på å dokumentere tiden vi lever i samtidig som de bidrar til å videreutvikle fotojournalistene som får stipendene på 40.000 kroner hver, sa Frantzen i en videohilsen.

– Årets søknadsbunke gjenspeiler usikkerheten om hva som er mulig å gjennomføre i under pandemien vi har hengende over oss. Juryen har valgt å gi årets stipend til to prosjekter som handler om oppvekst og psykisk helse.

Karina Jensens Minnefond ble opprettet i 1999, ett år etter at fotojournalist Karina Jensen døde av kreft, kun 35 år gammel. Det har hatt som mål å bidra til å bedre vilkårene for fotojournalistikk og pressefotografiet i Norge, og har hatt fokus på saker som Jensen jobbet mye for mens hun levde.

Det ble samlet inn over 650.000 kroner i en stor kronerulling etter hennes død, der både NJ, Pressefotografenes klubb (PK) og flere mediehus bidro med penger. I 1999 delte styret ut det første stipendet på 25.000 kroner.

De 650.000 kronene var med på å støtte 34 prosjekter før det var slutt på pengene i 2019.

I siste sekund bestemte NJ seg for å videreføre det veletablerte minnefondet og samtidig tredoblet de støtten.

Juryen har bestått av:

  • Ingun Alette Mæhlum
  • Cicilie S. Andersen
  • Brian Cliff Olguin
  • Siv Dolmen
  • Trond Idås
  • Bente Riise (juryleder)
Powered by Labrador CMS