Videohilsen fra NJ-leder Hege Iren Frantzen.

To fotojournalister får hvert sitt Karina-stipend på 40.000 kroner

Delt ut under Årets bilde.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norsk Journalistlag (NJ) delte ut to Karina-stipend på 40.000 kroner til fotojournalistene Signe Fuglesteg Luksengard og Nima Taheri under Årets bilde-arrangementet fredag kveld.

Pengene er fra Karina Jensens Minnefond, som NJ overtok ansvaret for i 2019.

Det var NJ-leder Hege Iren Frantzen som sto for utdelingen:

– Også i år er det er hyggelig for Norsk Journalistlag å kunne dele ut to Karina-stipender til prosjekter som er med på å dokumentere tiden vi lever i samtidig som de bidrar til å videreutvikle fotojournalistene som får stipendene på 40.000 kroner hver, sa Frantzen i en videohilsen.

– Årets søknadsbunke gjenspeiler usikkerheten om hva som er mulig å gjennomføre i under pandemien vi har hengende over oss. Juryen har valgt å gi årets stipend til to prosjekter som handler om oppvekst og psykisk helse.

Karina Jensens Minnefond ble opprettet i 1999, ett år etter at fotojournalist Karina Jensen døde av kreft, kun 35 år gammel. Det har hatt som mål å bidra til å bedre vilkårene for fotojournalistikk og pressefotografiet i Norge, og har hatt fokus på saker som Jensen jobbet mye for mens hun levde.

Det ble samlet inn over 650.000 kroner i en stor kronerulling etter hennes død, der både NJ, Pressefotografenes klubb (PK) og flere mediehus bidro med penger. I 1999 delte styret ut det første stipendet på 25.000 kroner.

De 650.000 kronene var med på å støtte 34 prosjekter før det var slutt på pengene i 2019.

I siste sekund bestemte NJ seg for å videreføre det veletablerte minnefondet og samtidig tredoblet de støtten.

Juryen har bestått av:

  • Ingun Alette Mæhlum
  • Cicilie S. Andersen
  • Brian Cliff Olguin
  • Siv Dolmen
  • Trond Idås
  • Bente Riise (juryleder)
Powered by Labrador CMS