Dagbladet vant over VG

Men advokaten mener det er uaktuelt å gi DB Medielab innsyn i kildekoden til VGs Nettby, melder Dagens Næringsliv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Striden mellom de to partene startet da programmerer Fredrik Kristiansen våren 2006 sluttet i DB Medielab, hvor han hadde jobbet med å utvikle Blink.no.

Hans tidligere arbeidsgiver hevdet at han tok med seg kildekoden som var utviklet gjennom fem år i Dagbladet Medialab, da han skiftet beite og begynte i VG Nett. Hos sin nye arbeidsgiver har han jobbet med å utvikle Blink-konkurrenten Nettby.

413 millioner til 2012

I 2006 hevdet DB Medielab i sin stevning at Kristiansens opptreden kostet Dagbladet 413 millioner kroner. Da regnet man med forventede inntekter fram til 2012.

Kjennelsen i Oslo tingrett gir DB Medielab innsyn i kildekoden til VGs Nettby, men advokat Jan Fougner, som representerer Fredrik Kristiansen, sier til Dagens Næringsliv at det er helt uaktuelt å gi denne til konkurrenten.

Rune Røsten

Striden om Blink og Nettby er ikke den eneste mellom de to nettavisene. Da tidligere leder DB Medialab, Rune Røsten, i 2007 gikk til VG Nett for å lede utviklingen av Nettby, endte det også med at nettavisen møtte en tidligere ansatt i retten.

Powered by Labrador CMS