Dagbladet vant over VG

Men advokaten mener det er uaktuelt å gi DB Medielab innsyn i kildekoden til VGs Nettby, melder Dagens Næringsliv.

Publisert Sist oppdatert

Striden mellom de to partene startet da programmerer Fredrik Kristiansen våren 2006 sluttet i DB Medielab, hvor han hadde jobbet med å utvikle Blink.no.

Hans tidligere arbeidsgiver hevdet at han tok med seg kildekoden som var utviklet gjennom fem år i Dagbladet Medialab, da han skiftet beite og begynte i VG Nett. Hos sin nye arbeidsgiver har han jobbet med å utvikle Blink-konkurrenten Nettby.

413 millioner til 2012

I 2006 hevdet DB Medielab i sin stevning at Kristiansens opptreden kostet Dagbladet 413 millioner kroner. Da regnet man med forventede inntekter fram til 2012.

Kjennelsen i Oslo tingrett gir DB Medielab innsyn i kildekoden til VGs Nettby, men advokat Jan Fougner, som representerer Fredrik Kristiansen, sier til Dagens Næringsliv at det er helt uaktuelt å gi denne til konkurrenten.

Rune Røsten

Striden om Blink og Nettby er ikke den eneste mellom de to nettavisene. Da tidligere leder DB Medialab, Rune Røsten, i 2007 gikk til VG Nett for å lede utviklingen av Nettby, endte det også med at nettavisen møtte en tidligere ansatt i retten.

Powered by Labrador CMS