Mediefolk:

– Subjekt fyller den nisjen jeg mener mangler i norsk kulturjournalistikk, sier Geir Bergersen Huse.
– Subjekt fyller den nisjen jeg mener mangler i norsk kulturjournalistikk, sier Geir Bergersen Huse.

Geir Bergersen Huse blir nyhetsredaktør i Subjekt

– Fyller den nisjen jeg mener mangler i norsk kulturjournalistikk.

Publisert Sist oppdatert

Subjekt-journalist Geir Bergersen Huse (35) begynte som frilanser i Subjekt i fjor vinter. Siden er han blitt fast ansatt, og nå rykker han opp og blir nyhetsredaktør, skriver Subjekt i en pressemelding.

Bergersen Huse er oppvokst på Jar i Bærum. Han er historiker fra Blindern, hvor han forsket på stormaktspolitikk i Midtøsten. Senere er han videreutdannet lektor ved NTNU. Han har også studert kunsthistorie, nordisk og statsvitenskap.

Den journalistiske bakgrunnen har han fra studentavisen Under dusken, hvor han var journalist og kulturredaktør.

På spørsmål om hvorfor han takket ja til jobben i Subjekt, svarer nyhetsredaktøren:

– Fordi Subjekt fyller den nisjen jeg mener mangler i norsk kulturjournalistikk. Dessuten er det en utrolig spennende utfordring og anledning til å lære. Subjekt fosser fremover, det er et privilegium å få surfe på den bølgen.

Han fortsetter:

– Subjekt har et eget blikk for seriøs kulturjournalistikk med allmenn interesse. Vi tilgjengeliggjør komplekse problemstillinger. Dette blikket tar vi med oss utenfor kulturfeltet, så vi løfter viktige problemstillinger inn i samfunnsdebatten. Dessuten dekker Subjekt kulturnorge hele tiden, ikke bare når det skjer noe oppsiktsvekkende. Det gjør at vi har avgjørende kompetanse og kunnskap når de store sakene dukker opp.

Powered by Labrador CMS