Murdoch struper nyhetstjeneste

Gjør innholdet sitt utilgjengelig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nyhetstjenesten NewsNow får ikke lenger mulighet til å lenke til News Corporations engelske medier. Fra fredag sperret The Times av alt sitt innhold slik at nyhetsagenten ikke kan dra nytte av innholdet. Nå følger The Sun og The News of the World etter.

Til MediaGuardian sier en talsmann for Murdochs engelske arm, News International, at man har vært i dialog med NewsNow i flere måneder, og har spurt nyhetstjenesten om å fjerne deres innhold fra indekseringen sin.

Forstår ikke

– NewsNow har brukt innhold fra Times Online som en del av sin betalingstjeneste så vel som sitt gratisinnhold. De har fortsatt å gjøre dette til tross for våre direkte forespørsler om å stanse dette. Som en konsekvens har vi bestemt å forby dem å indeksere vårt innhold, heter det i en melding fra News International.

NewsNow har ikke kommentert denne siste utviklingen i saken, men daglig leder Struan Bartlett sa på fredag at selskapet fram til da hadde brukt innhold fra Times Online fordi News International ikke forsøkte å hindre andre i å gjøre det samme.

– De har ikke gitt oss en grunn vi forstår, sa han da.

NewsNows betalingstjeneste koster fra 750 kroner i måneden for å få varsel om relevante nyheter.

Eksklusiv

Rupert Murdoch gikk i krigen mot nyhetsagenter og søkemotorer som benytter seg av innhold fra hans publikasjoner. For Murdochs Wall Street Journal er Google et problem, siden søketjenesten sender lesere forbi betalingssperringene på nettsidene.

I fjor høst gikk det så langt at Murdoch satt seg ned med Microsoft for å forhandle om en eksklusiv søkeavtale på News Corporations innhold. Microsoft skal ha vært villig til å betale for at deres søketjeneste Bing skal ha enerett til dette innholdet.

Powered by Labrador CMS