Skup-leder John Bones bidrar med gravekurs for LLA-medlemmene dagen før årets Skup-konferanse starter i Tønsberg. Arkivfoto
Skup-leder John Bones bidrar med gravekurs for LLA-medlemmene dagen før årets Skup-konferanse starter i Tønsberg. Arkivfoto

Arrangerer graveskole for lokalaviser dagen før dagen

LLA samarbeider med Skup.

Publisert

29. mars åpnes dørene i Drammen til Landslaget for lokalavisers (LLA) landsmøte. Samme dag starter årets Skup-seminar i Tønsberg. Men graveglade lokalavisjournalister som ønsker å prioritere LLA-møtet, kan nå få med seg en heldags graveskole i regi av Skup dagen før dagen på samme hotell som landsmøtet skal avholdes.

– Vi er veldig glad for at Skup blir med oss og arrangerer denne graveskolen. De stiller med den beste kompetansen på dette feltet, og graveskolen blir skreddersydd til de behovene vi ser at lokalavisene har, sier generalsekretær Rune Hetland i LLA til egen nettside.

– Vi er med på felles graveskole med LLA fordi vi arbeider for undersøkende journalistikk i enhver sammenheng, sier daglig leder John Bones i Skup.

Deltakerne vil ifølge LLA-programmet få en introduksjon i gravejournalistikk av tidligere Skup-vinner og Faktisk.no-redaktør Kristoffer Egeberg. Videre skal deltakerne lære å knekke tall i kommunebudsjettene og Kostra-basen av Ole Petter Pedersen i Kommunal Rapport (snart TU.no), og de får en innføring i faktasjekk av Mina Liavik Karlsen i Faktisk.no. NRK vil i tillegg vise hvordan man i forkant av årets kommunevalg kan bruke deres nye verktøy «eiendomsskatteregisteret» til å lage undersøkende journalistikk.

Powered by Labrador CMS