Gry Egernes startet i Dagens Næringsliv i 1989 som finansjournalist.

MEDIEFOLK:

Gry Egenes får utvidet redaktøransvar i DN

Slår sammen redaktørstillinger i Dagens Næringsliv.

Publisert Sist oppdatert

Gry Egenes blir blir dokumentar- og etikkredaktør, og tar over redaktøransvaret for feature når to redaktørstillinger fusjoneres til én, skriver Dagens Næringsliv i en pressemelding.

– Gry har en teft og arbeidskapasitet som aldri slutter å imponere. Jeg er veldig glad for at hun har takket ja til å ta over ledelsen av featureavdelingen i DN, sier sjefredaktør Janne Johannessen i pressemeldingen.

De siste årene har Egenes vært metode- og etikkredaktør, samt stedfortredende sjefredaktør. 

Etter at featureredaktør Live Fedog Thorsen gikk til Aschehoug tidligere i år, har Egenes fungert også i den rollen.

 – Det har fungert så bra at vi fortsetter sånn. De siste årene har mange flere av DNs reportere levert dokumentar og fortellende journalistikk, noe som har vært et viktig løft for DN-journalistikken, sier Johannessen.

Egenes legger til:

– Nå samler vi DNs dyktige feature- og dokumentarjournalister i ett miljø. Noen av de store utfordringene i årene som kommer er å utnytte alle de mulighetene KI og digital historiefortelling byr på i denne journalistikken.

Egenes startet i DN i 1989 som finansjournalist. Hun har ledet 20 Skup-vinnende prosjekter og fikk i 2021 Oslo Redaktørforenings hederspris. I juryens begrunnelse het det: «Det går et vannskille i norsk kritisk og undersøkende journalistikk: Før og etter Gry Egenes.» 

– Gry kan alt fra teknisk finans og avansert gravemetode til dramaturgi og digital historiefortelling. Dessuten er hun ekstremt inspirerende og morsom å jobbe med, sier Johannessen.

Powered by Labrador CMS