DN trenger leietakere

Praktbygget er blitt for stort etter nedbemanningene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NHST Media Group med Dagens Næringsliv i spissen har kuttet kostnader for 80 millioner kroner. Det har ført til nedbemanning i de forskjellige datterselskapene i mediekonsernet, som i vår flyttet inn i nye lokaler på Grønland i Oslo.

Nedtur

– Vi vurderer å leie ut halve femte og halve sjetteetasje og begynner å lyse ut i neste uke, forteller konsernsjef Gunnar Bjørkavåg.

NHST opplevde at omsetningen falt med sju prosent i andre kvartal i år og at resultat før skatt ble mer enn halvert sammenlignet med samme tidspunkt i fjor og endte på 16 millioner kroner. I kvartalets driftsutgifter kommer kostnader ved omstruktureringene i Dagens Næringsliv og lanseringen av avisen Recharge.

Bodd seg til

Fredag fortalte Journalisten at DN Nye Medier som gir ut DN.no må kutte kostnader for å bedre marginene. Bjørkavåg vil ikke utelukke at det kan komme nye nedbemanninger.

– Det er ikke mulig i vår virksomhet å utelukke noe, men gjennomgående tror jeg annonsemarkedene vil begynne å se oppsving i hvert fall fra første kvartal 2010, sier Bjørkavåg og legger til:

– Det er alltid dynamisk, der vi kan effektivisere vil vi fortsette med det. Men det blir en krevende periode til 2011 og mye som må gjøres.

– Og nå skal dere leie ut.

– Når vi nå har bodd oss til i bygget, ser vi at vi har mer plass enn vi trenger.

Powered by Labrador CMS