Han er nærmest et ubeskrevet blad, Håkon Jonassen Norheim, men i dag hadde han første arbeidsdag som ansvarlig redaktør. Foto: Carine Johansen

Håkon (25) var matros, men har sin første dag som ansvarlig redaktør

Skjønt ikke på fulltid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dette viser at de tør å satse. Jeg tenker at redaktør er noe du ofte blir seinere i karrieren, og da synes jeg det er tøft at de går for en som er ung. Jeg håper jeg klarer å gjøre en god jobb, sier 25-åringen til Journalisten.

Mandag 4. januar er hans første arbeidsdag i Øyposten som kommer ut 48 ganger i året. Inkludert seg selv består redaksjonen av 1,8 årsverk. Det blir hektisk, og det handler om å levere.

Det er halvannet år siden Håkon Jonassen Norheim var en del av det siste journalistkullet ved Norges Kreative Høyskole i Stavanger. Med diplomet i hånden konstaterte han at situasjonen i bransjen ikke var den beste for en som ville inn i yrket. Dermed endte han en periode som matros. Og litt som frilanser.

Men før sjøbeina rakk å sette seg skikkelig fikk Norheim vikariat i Øyposten, lokalavisen for Finnøy kommune i Rogaland. Der arbeidet han gjennom store deler av fjoråret. I kommunen han selv vokste opp i. Så da stillingen som ansvarlig redaktør ble lyst ut, falt det naturlig å søke.

Etter å ha hørt på pausemusikk som minner om noe fra et videospill journalisten betalte en krone eller to for å spille på åttitallet, svarer redaktøren. Han er spent, men også genuint opptatt av at avisen skal holde på rollen som et bindeledd i lokalsamfunnet. Kanskje skjer det ikke så mye på nett, det handler om kapasitet og ressurser. For enn så lenge er papiravisen, som i fjor kunne melde om et papiropplag på nesten 1.400 eksemplarer, viktig.

– Og den vil være viktig også fremover, selv om mange andre medier går på nett. Men vi må utvikle oss mot sosiale medier og nett på sikt. Mitt ønske er å kunne legge ut dagsaktuelle saker på nett, og samtidig benytte sosiale medier som teaser for papiravisen.

Den nye redaktøren er ansatt i en 80 prosents stilling. Kanskje blir det på sikt en full jobb. I 2014 var omsetningen på 3,2 millioner kroner. En liten økning fra året før. Driftsoverskuddet var på beskjedne 119.000 kroner. Omtrent som i 2013.

Øyposten ble ifølge Wikipedia etablert i 1970 som informasjonsblad for kommunen. I 1999 ble det en selvstendig avis.

– Det tror jeg ikke mange tenker på lenger, konkluderer den nybakte redaktøren.

Powered by Labrador CMS