Galina Sandeva ble drept i havneområdet i Oslo i desember i fjor.
Galina Sandeva ble drept i havneområdet i Oslo i desember i fjor.

Tv-team fulgte prostituert i tiden før drapet 

Galina Sandeva ble filmet av et team fra dokumentarprogrammet «Insider» på tv-kanalen Max 10-15 ganger i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I flere måneder fulgte et TV-team Galina Sandeva og gateprostitusjonsmiljøet i Oslo. 28-åringen ble drept i desember i fjor. Sandeva ble filmet av et team fra dokumentarprogrammet «Insider» på TV-kanalen Max mellom ti og femten ganger i perioden april til oktober i fjor, ifølge Dagbladet.
 
– Programmet ønsket å avdekke forholdene i det svært lukkede gateprostitusjonsmiljøet i Oslo. De ville snakke med de utenlandske kvinnene der, og se nærmere på mekanismene som gjør at de ender opp i Norge, sier mediesjef Hanne McBride i Discovery som eier fjernsynskanalen.
 
En 24 år gammel mann er siktet for drapet. Det én times lange dokumentarprogrammet om Sandeva sendes mandag.
 
Opptakene ble gjort med løfte om full anonymitet. I ettertid har imidlertid moren til Sandeva fått sett materialet, og ønsket selv at programmet skulle sendes.
 
– Vi valgte å samtykke til at det blir vist. Hovedårsaken er at det bildet som er tegnet av Galina i mediene så langt, kan være stigmatiserende. I filmen gjør Galina en god profil, samtidig som det kommer fram at hun er en helt normal jente med drømmer, som alle andre. Filmen viser også hvordan mange i prostitusjonsmiljøet står overfor valget mellom to onder; å leve i fattigdom eller komme seg ut av det og spare opp penger, sier morens bistandsadvokat Camilla Wiermyhr.
Powered by Labrador CMS