NA24 på bunnen

Det skulle bli landets største på nettbaserte finansnyheter. Tre år senere er det minst.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For andre uka på rad er NA24 det minste av de fire økonominettstedene i Norge. Før jul var nettstedet nest størst.

Falt

Årsaken til den store omveltningen er todelt. Først og fremst fordi valutaen i nettmålingen er endret. Fra uke én er gjennomsnittlige dagtall i førersetet, ikke uketallene slik det var tidligere.

En annen årsak, skal vi tro NA24s sjefredaktør Inge Berge, er at NA24 har mistet Nettavisen som trafikkpartner.

– Vi har hatt en svak åpning på året, men jeg er ganske komfortabel med at vi skal ta tilbake andeler. Fallet har noe med at vi ikke har de samme samarbeidspartnerne og -modellene som tidligere, sier Berge.

Redaktøren viser til Nettavisens egen økonomisatsing, som medfører at det er lite for NA24 å hente i trafikk fra dem. I tillegg har NA24 også mistet eneleveransen av økonominyheter på SOL.

På nyåret 2006 sa Gunnar Stavrum at NA24 skulle bli det største økonominettstedet i Norge. Slik gikk det ikke, og Inge Berge vil ikke ta stilling til om hans kollega i Nettavisen gapte for høyt den gang.

– Fra mitt ståsted er det slik at eierne til NA24 enkelt kunne gjort oss til det største økonominettstedet, men det gjør de ikke, og det må jeg forholde meg til.

Steg

Mens NA24 falt til bunns blant økonominettstedene, steg DN.no og ble nest størst – både ukentlig og daglig – i landet. Like bak E24, som holder seg stabilt på førsteplass målt i unike brukere.

– Jeg tror vi har fått høyere trafikk fordi vi har satset på energi, finans og it hvor næringslivet følger med. Samtidig som vi har en bred næringsportal på toppen som er seriøs med det lille glimtet i øyet med viktig journalistikk som er viktig og lett å lese, sier ansvarlig redaktør Svein Thore Gran.

Gran mener at veksten også er viktig for nettstedets redaksjonelle profil. Desto større den blir, desto greiere er det å holde på talentene.

– Det er viktig å ha solid fremgang i denne nisjen nettopp for å holde på de beste folkene. Det er ingen stor gruppe.

– Kanon

Hos Hegnar Online sitter ansvarlig redaktør Stein Ove Haugen og jubler over at nettstedet har steget som en rakett på trafikkhimmelen. På ukesbasis er nettstedet fortsatt det minste av de fire økonominettstedene, men på dagbasis har det nesten 12.000 flere unike brukere enn NA24.

– Det er kanonbra da! Jeg tror vi må se om vi har en champagne i kjøleskapet. Hvorfor dette har skjedd er ikke godt å si, men jeg tror vi har truffet veldig bra med vår profil.

For ordens skyld: Martin Huseby Jensen har tidligere vært ansatt i både NA24 og DN.no.

Powered by Labrador CMS