Kutt fører trolig til at færre drar til Hell
Men konferansesjefen mener programmet vil kunne fenge dem som kommer.
Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.
Hva betyr flyktningstrømmen for trønderske medier? Det vil utenriksminister Børge Brende (Høyre) snakke på Hellkonferansen neste helg. Ghaith Abdul-Ahad, som også skal til Dokfoto i Oslo, er den tilfeldige korrespondenten. Han er to ganger blitt arrestert av Taliban og satt i husarrest under Libya-krigen. Egentlig var han arkitektstudent som ble fikser og senere korrespondent for blant annet The Guardian.
Fotograf Rena Effendi kommer og vil snakke om arbeidene som tar for seg konflikter og sosiale ulikheter. Hun og Abdul-Ahad er et samarbeid mellom Hellkonferansen og Dokfoto hvor de deler reisekostnadene til de to.
TV 2s Kadafi Zaman skal fortelle om hvordan det var å kjøpe pass og reise som flyktning til Europa. Mens NRKs Line Elvåshagen forteller om sin reise jorden rundt med tom lommebok og hjelp fra folk som fulgte henne i sosiale medier.
– Vi har et program som vil favne bredest mulig. Noe for både de yngre og eldre deltagerne. Vi har vært veldig bevisst på det. Særlig blir det spennende å høre på Abdul-Ahad. Hans historie er veldig spesiell, sier konferansesjef Jonas Bjørkli til Journalisten.
I fjor hadde Hell 220 deltagere under konferansen. I år tror Bjørkli det nok blir færre som en konsekvens av situasjonen mediebransjen er i. Men, sier han, journalister venter ofte til siste liten, så bildet kan endre seg.
Her kan du lese hele programmet.
Journalisten vil dekke Hellkonferansen og utdelingen av Den trønderske journalistprisen.