Odd Johan Nelvik. Foto: Birgit Dannenberg

– Seier for norsk presse

Odd Johan Nelvik hadde vist bilder fra bryllupet til Sæther og Lillo-Stenberg en gang til, om han hadde hatt muligheten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere sjefredaktør i Se og Hør Odd Johan Nelvik stråler etter å ha fått medhold fra Høyesterett i saken mellom bladet og Andrine Sæther og Lars Lillo-Stenberg.

– Vi må bare konstatere at dette ikke bare er en seier for Se og Hør, men også for store deler av norsk presse, sier Nelvik til Journalisten.

Telelinse

Den norske offentligheten er ivaretatt med dommen fra Høyesterett, mener Nelvik

– Høyesterett har tatt vare på, og beskyttet, den brede offentligheten som skal herske i et fritt samfunn. Det motparten forsøkte var å privatisere seremonien, og vi er glad for at dette ikke blir gjeldende rett, det ville fått store konsekvenser for norsk presse. Men nå kan det rapporteres fritt, sier Nelvik.

– Vi har fått fullt medhold i at dette var et spektakulært bryllup i det offentlige rom, og at vi kunne ta bilder med telelinse.

En gang til

At to av fem dommere var mer motvillige til å frikjenne Se og Hør, mener Nelvik ikke er viktig i dag.

– Nei, det er uvesentlig i dag, det er flertallet som bestemmer.

– Sett i lys av tiden i retten og salærene til advokat, hadde du gjort det samme en gang til?

– Ja, dette var en viktig prinsipiell sak om sannferdig rapportering fra et spektakulært bryllup i offentlig rom. Det er klart at en dom mot oss ville vært problematisk for norsk presse. Dette er en sak vi har ført for hele bransjen på prinsipielt grunnlag.

Powered by Labrador CMS