Høyskolen Kristiania i Bergen tar ikke opp flere journaliststudenter. Foto: Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania avvikler skolen i Trondheim og journalistutdanningen i Bergen

Vil skje over en periode på to år, så de som allerede er studenter ved skolene får fullføre utdanningen. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styret ved Høyskolen Kristiania vedtok mandag å legge ned skolen i Trondheim, samt journalistutdanningen i Bergen. Dette vil skje ved en utfasing over to år.

De som har søkt studieplass i år får tilbud om plass ved skolen enten i Bergen (ikke journaliststudentene) eller Oslo. De som allerede studerer på Høyskolen Kristiania vil fullføre utdanningen sin. 

De ansatte ved skolene ble orientert om dette på et allmøte tirsdag klokken 12. 

Lars Richard Bache er ansvarlig for journalistutdanningene
ved Høyskolen Kristiania. Foto: Høyskolen Kristiania

Lars Richard Bache har ansvaret for journalistutdanningen. Han forklarer at det ikke tas opp studenter i Bergen til høsten på grunn av for lave søkertall. Det har vært en liten klasse der over flere år og det var det antydning til også i år. Studentene som allerede går på journalistikk får fortsette sin utdanning. De som har søkt og fått opptak denne høsten får tilbud om plass i Oslo. 

Bache er opptatt av å finne gode løsninger for de ansatte ved journalistikkutdanningen i Bergen og Trondheim. 

– Vi må sørge for at utdanningene over de neste to årene vil holde den kvaliteten de skal holde. De som studerer journalistikk vil få et vitnemål fra Høyskolen Kristiania uavhengig hvilken av skolene de studerer på. 

Faser ut i Trondheim

Også skolen i Trondheim avvikles frem mot sommeren 2019. I en pressmelding opplyses imidlertid at det er på grunn av flere år med synkende søker- og opptakstall og lav lønnsomhet. 

Studiestedet i Trondheim har 20 ansatte som skal ivaretas gjennom hele utfasingsperioden.

I en SMS skriver rektor Trond Blindheim at avgjørelsen utelukkende har med økonomi og marked å gjøre. I Trondheim er søkertallene for lave, og avdelingen går med underskudd. 

– Utviklingen har vært nedadgående i mange år. Dessverre. Det er trist og leit, men 322 studenter fordelt på 8 studier er alt for lite til å drive skolen videre. 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS