Lasse Kjus fra superkombinert i Wengen. Foto: Arrangør/wikimedia

NRK: - Vi glemte å formidle informasjonen

Intervjuet Lasse Kjus om Hafjells fortreffelighet, glemte å ta med at alpinisten har økonomiske interesser der.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld denne uka formidler NRK OL-mester Lasse Kjus’ ønsker for hvor et eventuelt vinter-OL i Oslo 2022 burde arrangere de alpine grenene.

– Kanskje er dette et viktigere håndtrykk enn som så for et mulig Oslo-OL i 2022, sier reporter Ole Martin Sponberg.

Mangler informasjon

Seerne av NRK Hedmark og Oppland, NRK Østlandssendingen og senere NRK Dagsrevyen ser Lasse Kjus håndhilse på Eli Grimsby som er direktør for Oslo 2022.

– Jeg har et ønske om at vi skal velge denne regionen som partner. Været er viktig, forteller den tidligere toppidrettsutøveren og forteller om Kvitfjells få avlysninger. Hvordan værsituasjonen er på Norefjell, som er alternativet, sies det intet om.

Eierinteresser

Hvorfor intervjues Lasse Kjus? Han vant kombinasjonen under Lillehammer-OL. Det gjør at han har god erfaring med både Hafjell og Kvitfjell. Men det er ikke derfor han er på plass. Kjus tar imot komiteen fra Oslo fordi han har store næringsinteresser på Hafjell.

Sammen med blant andre sin eldre bror eier Lasse Kjus nesten halvparten av selskapet Norgesski. Selskapet driver blant annet med eiendomsutvikling på Hafjell. I skrivende stund har det rundt 50 hyttetomter til salgs. Fra én million kroner og oppover.

Kjus driver i tillegg Kjus rennskole i Kjusbakken. Ingen ting av dette fortelles i reportasjen.

Glemte det

– Det skulle vært gjort. Alle vi vet om hans eierinteresser. Og seerne våre vet om det, forteller distriktsredaktør Inger Johanne Solli ved distriktskontoret i Hedmark og Oppland.

Hun forklarer at de til og med diskuterte under morgenmøtet at disse opplysningene måtte komme med i reportasjen.

– Men det ble glemt, og så har vi hatt for dårlig kontroll på desken.

Solli forteller det ikke var meningen å underslå informasjonen og at opplysningene ble lagt til i sendingen senere på kvelden. Torsdag har  redaksjonen har hatt møter om tabben.

Lager oversikt

Møter har sporten på Marienlyst også hatt. Der har de innført tiltak for å hindre at slikt skal skje igjen. Nå skal de økonomiske interessene en rekke idrettsprofiler kartlegges.

– Vi i sporten bør også ha en bedre oversikt på det. Der det er økonomiske interesser involvert, og kanskje særlig i lokaliseringsspørsmål,  bør vi ha kontrollspørsmål og være mer våkne. Vi føler likevel bevisstheten allerede er høy og vi har både stoppet saker, og latt være å lage saker som følge av bindinger. Men vi kan bli bedre, sier sportsredaktør Rune Haug som legger til at det er lenge siden NRK-sporten ble klaget inn for PFU.

NRK vil beklage tabben under torsdagens Dagsrevy-sending.

Powered by Labrador CMS