Tromsø. Foto: Pablo Alejandro Araujo Granda/Flickr.com

Redaktørjakt i Tromsø tar tid

Styrelederen i iTromsø avviser dialog med konkrete kandidater så langt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I oktober tapte Jørn-Christian Skoglund kampen mot kreften, 41 år gammel. Dermed stod iTromsø uten sjefredaktør og administrerende direktør. Tidligere sjefredaktør i Nordlys og Bladet Tromsø, Jonny Hansen, ble konstituert i stillingen.

Siden har det vært stille rundt toppjobben i nummer 2-avisen i Tromsø. Men denne uken lyses stillingen ut, opplyser styreleder Harald Rise hos eieren Polaris Media.

Interne samtaler

– Vi har gjort en del avklaringer i det interne arbeidet, som går på flere forhold som jeg ikke vil gå nærmere inn på. Nå er vi over i neste fase av prosessen, sier Rise.

Han avviser at mediehuset har vært i forhandlinger med konkrete navn om jobben selv om han sier han har konkrete navn på blokken.

– Jeg har hatt henvendelser fra mange når det gjelder stillingen. Det er mange som er interesserte og som har kontaktet oss. Men vi har ikke kontaktet noen ennå.

Digitalkompetanse

Rise sier han ikke har hatt dårlig tid med å finne Skoglunds erstatter fordi han mener dagens midlertidige løsning fungerer godt. Den konsituerte redaktøren skal gå av med pensjon så snart erstatteren er på plass.

– Vi har veldig sterke ledere i iTromsø og det fungerer veldig godt.

– Hvilke egenskaper ser dere etter hos den nye sjefen?

– Vi er ute etter en med sterk digitalkompetanse for å bygge et mediehus som satser så sterkt digitalt som iTromsø gjør. I tillegg til å befeste posisjonen som et rotfesta godt mediehus i Tromsø. Vi har en sterk posisjon, men er fortsatt nummertoavis. Men er enda sterkere digitalt. Så å fortsette det arbeidet med å få en sterk digital posisjon er et viktig mål for oss.

iTromsø hadde i 2013 et opplag på 7.100 eksemplarer og en omsetning på 58 millioner kroner. 9,5 av dem var pressestøtten, som ble redusert til 8,6 millioner kroner fjoråret.

Konkurrentene i Amedia-eide Nordlys hadde 21.900 og en omsetning på 174 millioner kroner.

– Spennende

Tidligere redaktør Arnt Sommerlund i Romsdals Budstikke og ITavisen kjenner Tromsø godt. Han er opprinnelig fra byen og har jobbet som journalist i forløperen til iTromsø, Bladet Tromsø.

– Det er en av de mest spennende mediejobbene i Norge, sier Sommerlund.

Han bekrefter at han var i kontakt med avisen om jobben, men begynte 1. januar i stedet som leder av Aukra Næringsforum i Møre og Romsdal.

«Digital kriger»

Bård Borch Michalsen som har redaktørerfaring fra Harstad Tidende og Haugesunds Avis avviser at han er aktuell for redaktørjobb i Tromsø.

– Tromsø trenger en digital kriger, altså ikke meg! Dessuten paser ikke noe slikt i mine planer, skriver Michalsen i en SMS.

Powered by Labrador CMS