Jahn-Arne Olsen. Foto: Kathrine Geard

Lønnsløft og sikkerhetsnett i NJ

Journalistlagets generalsekretær Jahn-Arne Olsen fortsetter i fire år til og tilbys fast rådgiverstilling fra 2013.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NJs landsstyre godkjente i går en avtale med Olsen (56) om ytterligere fire år som generalsekretær. Olsen har stått seks år i stillingen hittil.

Forhandlinger

– Jeg er veldig fornøyd med at vi er blitt enige om en forlengelse, sier NJ-leder Elin Floberghagen.

– Det har pågått forhandlinger om dette siden tidlig i høst. Hvorfor har det tatt så lang tid?

– Vel, lenge og lenge. I tillegg til at vi har diskutert generalsekretæravtalen spesielt har vi også hatt en diskusjon om NJs lønnspolitikk og fastlagt en del endringer, men samtalene med Jahn-Arne har ikke vært noen vanskelig prosess, sier Floberghagen.

Hittil har toppledelsen i NJ forhandlet sine lønninger, men dette legges nå om. Leder, nestleder og generalsekretær vil heretter få samme lønnsutvikling som medlemsmassen for øvrig, og lønningene skal fastsettes av landsstyret, ikke forhandles.

Sikkerhetsnett

Generalsekretærens lønn øker fra 748.000 til 800.000 kroner, mens NJ-lederens 750.000 skal reguleres ved årsskiftet og vil trolig bli lagt noe over generalsekretærens.

Åremålet til Olsen gjelder fram til 2013 med mulighet til ytterligere forlengelse, men det er tatt inn en bestemmelse i avtalen om at han skal tilbys fast rådgiverstilling etter det, dersom forlengelse av åremålet ikke blir aktuelt.

– Tilbudet om fast stilling etter perioden som generalsekretær er både en anerkjennelse av at Jahn-Arne Olsen er en meget dyktig person som vi vil ha stor glede av framover og at han vil være i en vanskelig jobbsøkersituasjon aldersmessig når åremålet utløper. Han vil da også ha innehatt generalsekretærstillingen i ti år, sier Floberghagen.

– Hvorfor var dette en B-sak for lukkede dører i landsstyret?

– Fordi det er en personalsak, og vi ønsker å opptre som en ryddig og profesjonell arbeidsgiver.

Powered by Labrador CMS