TU må kutte millioner
I verste fall vil hver femte måtte gå.
Teknisk Ukeblad styrer mot underskudd. Under et allmøte onsdag presenterte ledelsen tilbud om sluttpakker, men ifølge klubbleder letes det med lykt og lupe for å unngå nedbemanning.
– Ledelsen har ikke villet si noe om hvor mange som må søke om sluttpakker fordi de ikke er ferdig med å gå gjennom kostnadene for å finne andre ting som kan kuttes, forteller klubbleder Joachim Seehusen til Journalisten.
Kutte mer enn sju mill.
Ifølge Seehusen har de ansatte som ønsker sluttpakker, mulighet fram til 30. november å søke på disse. Han forteller at et grovt anslag viser at Teknisk Ukeblad ligger an til et underskudd på sju millioner kroner neste år. Da har eierne gått med på styrets ønske om å øke overføringene til bladet fra 140 til 240 kroner per abonnent i året.
Les også:
Begynner hvert år med millionunderskudd
TUs eier: Millionunderskudd ikke riktig
– Oss bekjent er det ingen andre fagblader som har så dårlig finansiering som oss. Journalisten får for eksempel 399 kroner per medlem og da har de ingen royalty som skal betales tilbake til eierne. Våre eiere skal ha 14 prosent royalties fra vårt annonsesalg.
Frykter kvaliteten
Seehusen forteller at de i situasjonen bladet er i nå, ikke ser på ledelsen som en motpart. Snarere mener han at det er eierne som har ført bladet inn i situasjonen og ikke dårlig ledelse. Mot slutten av oktober vil TU bli tilført ti millioner kroner i en ekstraordinær utvidelse av egenkapitalen.
Klubblederen frykter at det i verste fall vil være snakk om at 20 prosent av den redaksjonelle staben må gå.
– Det kom ikke som et sjokk. Men våre eiere har uttrykt, gjennom styret, at de setter pris på den høye kvaliteten bladet holder, og den kvaliteten ønsker de å opprettholde. Vi kan ikke se at det blir mulig med de kuttene vi frykter, selv om vi gjør vårt beste og øker effektiviteten. Hovedproblemet er eiernes manglende betalingsvilje for bladet.
Vil se på lederstrukturen
Administrerende direktør Jan M. Moberg i fagbladet sier at eierne viser vilje for å opprettholde og videreutvikle både bladet og selskapet. Ser man bort fra stillingsannonsene på trykk, øker inntektene i selskapet, forteller Moberg og legger til at det derfor er behov for å gå gjennom kostnadene.
– Når vi nå går gjennom selskapet, må vi se på alle forhold. Det omfatter redaksjonen – så vel som selskapets totale organisering. Jeg vil selvsagt også se på lederstrukturen vår.