Jon Gelius. Foto: Birgit Dannenberg

Slipper ikke til

Oslo kommune vil ikke slippe til en ny kommentar fra Jon Gelius.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Oslo kommunes informasjonsavis OsloNå mener at Lørdagsrevyen presenterte faktiske feil som sannheter i et innslag om tilbudet for rusmisbrukere i Oslo. NRK var intervjuet, men da artikkelen også ble publisert på nettet, forlangte nyhetsredaktør Jon Gelius tilsvar.

Ba om tilsvar

Som Journalisten fortalte torsdag morgen er Jon Gelius og hans tidligere kollega Per Erik Borge i hissig polemikk etter at sistnevnte slo opp at Lørdagsrevyen hadde gjort en slett journalistisk jobb.

Gelius mener på sin side at NRK bør få muligheten til å svare på tiltalen.

– NRK tar gjerne kritikk for sin journalistikk. Men i dette tilfellet har vi overhodet ingen ting å skamme oss over. Vi er stolte over å bringe fram vinterkuldas menn som har en stemme og tør å si ifra hvordan de opplever sin egen hverdag, skriver Gelius i sin epost til kommunen.

Han bruker begrepet Pravda-avis gjentatte ganger, slik han gjorde i intervjuet med Journalisten og i en kronikk i Dagbladet.

Les hele eposten her.

Fikk tilsvar

Bakgrunnen for at Jon Gelius ønsker å få sitt tilsvar publisert, er at artikkelen til OsloNå også ligger på nettsidene til Oslo kommune. Men Gelius møter ingen forståelse fra Oslo kommunes informasjonsenhet. Der viser de til at NRK fikk mulighet til å svare for seg i artikkelen.

– I henhold til vanlige presseetiske regler ble Dagsrevyen invitert til å svare på Rusmiddeletatens dokumentasjon og imøtegåelse, og TV- og prosjektredaktør Solveig Tvedts svar ble trykt i samme utgave på side 25. NRK er gitt mulighet for tilsvar og dette er gjengitt i sin helhet. Nettoppslaget på Oslo kommunes nettsider henviser til samme utgave og denne er vedlagt oppslaget i sin helhet som pdf, skriver kommunaldirektør Nils Holm.

Les eposten til Holm her.

Nytt tilsvar

Jon Gelius forteller at etter at han gjorde Oslo kommune oppmerksomme på at de ikke hadde lagt ut tilsvaret til NRK på nettsidene sine, tok kommunen affære.

– De hadde på nettsiden skrevet ny artikkel som forsterket oppslaget til OsloNå. Men det var uten vårt tilsvar. Dermed tok jeg kontakt med kommunen og ba om tilsvar på nettet i og neste papirutgave. Det siste har han ikke svart på, men jeg måtte gå to døgn fra vi varslet om tilsvar til de gjorde det.

Powered by Labrador CMS