Dagen blir kanskje ikke helt den samme uten, men VG anbefaler å kutte VG+ dersom de digitale kostnadene blir for store.
VG: Spar penger, si opp VG+
Storsinnet spareforslag fra avisen.
Det var konserndirektør Stig Finslo i Amedia som kommenterte oppslaget på Facebook: «VG skriver i dag om “digitalt pengesluk” og gir forbrukerne råd om hvordan de kan spare penger. Og anbefalingen er: kutt ut abonnement på VG+ Og Aftenposten i digital utgave. Da så.»
Ukritisk storbruker
På mandagens forside spør VG leserne om de betaler for mye på nett, TV og mobil. Over to sider tar journalist Vidar Enerstvedt for seg forskjellige tjenester som benyttes i en digital hverdag.
Ifølge en grafisk fremstilling koster denne hverdagen 26.311 kroner. Men da antar journalisten at forbrukerne har TV 2 Sport Premium til i overkant av 4.000 kroner. At de holder både VG og Aftenpostens digitale abonnementstjenester, og ikke minst at de har både HBO Nordic og Netflix, i tillegg til Spotify premium og X Boxs spilltjeneste.
Det forklares i brødteksten at regnestykket gjelder en relativt ukritisk person.
«Se så lett du kan halvere kostnadene!» slås det fast i undertittel. Det neste regnestykket gjør enda mer, faktisk reduseres utgiftene med over 14.000 kroner. Men da må du bytte mobilabonnement. Det får holde med enten HBO eller Netflix. Gå for gratis Spotify og si opp X Box.
Og i tillegg: Si opp VG+ og Aftenposten. Alternativet er VG Nett, db.no, TV2.no, NRK.no og så videre. Disse er gratis. Kanskje er det derfor Aftenposten ikke er med i dette regnestykket.
Naturlig og fair
VG kan i hvert fall ikke klandres for å holde igjen på spareforslagene. Nyhetsleder Jørn Espen Kaalstad humrer når Journalisten viser til forslaget om å si opp avisens digitalutgave. Han har foreløpig ikke mottatt en eneste reaksjon på forslaget som kan bety inntektsfall.
– Vi synes det er fair å ta med vårt produkt også i en slik sammenligning. Det ville nesten sett rart ut om vi ikke hadde gjort det. VG+ er blitt en del av folks digitale hverdag og i økende grad.
Storbrukeren er urban person som har et stort utvalg digitale tjenester.
– Det er en av grunnene til at vi skriver om dette. Folk bruker stadig flere penger på digitale tjenester. Og stadig oftere opplever folk at regningene på internett og bredbånd større enn kraftregningen. Det er en økende del av utgiftene våre.