Torsdag falt dommen mot de 12 tiltalte soldatene. To av dem ble funnet skyldige i drapet på journalisten og dømt til livsvarig fengsel. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB scanpix

Regjeringssoldater dømt for journalistdrap og voldtekt av hjelpearbeidere i Sør-Sudan

To dømt til livsvarig fengsel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ti soldater i Sør-Sudan er funnet skyldige i angrepet mot et hotell i Juba for to år siden, der en lokal journalist ble drept og hjelpearbeidere ble voldtatt.

Tolv regjeringssoldater sto tiltalt for angrepet mot Terrain Hotel i Juba 11. juli i 2016, som pågikk i timevis. Fem utenlandske og sørsudanske hjelpearbeidere ble voldtatt under angrepet, og en sørsudansk journalist ble drept.

Torsdag falt dommen mot de tiltalte soldatene. To av dem ble funnet skyldige i drapet på journalisten og dømt til livsvarig fengsel.

Tre andre soldater ble funnet skyldige i å ha voldtatt utenlandske hjelpearbeidere, fire ble funnet skyldig i seksuell trakassering og én ble funnet skyldig i væpnet ran og tyveri. Dommene lød på mellom 7 og 14 års fengsel.

En av de tiltalte regjeringssoldatene ble frifunnet, mens en annen døde før saken kom opp for retten.

FN fikk krass kritikk da det ble kjent at soldater fra FN-styrken befant seg i nærheten av hotellet, uten å etterkomme en bønn om å gripe inn.

Powered by Labrador CMS