Kristine Lindebø, Nils Martin Silvola og Eskil Wie Furunes i Journalisten-redaksjonen er klare for ferie. Foto: Mari Torsdotter Hauge
Kristine Lindebø, Nils Martin Silvola og Eskil Wie Furunes i Journalisten-redaksjonen er klare for ferie. Foto: Mari Torsdotter Hauge

Sommertid i Journalisten

Og nordlendingene har tatt over redaksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Sommer betyr at journalistene i Journalisten tar litt ferie fra journalistikken.

Journalistens redaktør Roger Aarli-Grøndalen har allerede dratt. Det har gjort at Journalisten-redaksjonen i en liten periode kun består av journalister fra Nord-Norge.

– Det var ikke planlagt. Det var et hendig uhell at jeg endte opp med å ansette så mange folk fra Polarsirkelen og nordover, sier redaktøren, som selv er fra Østlandet.

Nordlendingene har satt preg på redaksjonslokalene.

– Det er løssluppen, frittalende og raljerende stemning, sier journalist Nils Martin Silvola (35), født og oppvokst på Sandberg i Kirkesdalen.

Store satsinger til høsten

Nå er han nestemann ut i ferie hvor han blant annet skal jakte solen på Nøtterøy og i Italia. Uken etter drar veteranjournalist Kristine Lindebø, som er oppvokst ved foten av Møysalen på Hinnøya, på ferie.

Siden Nord-Norge-banen kun utredes, og ikke bygges, må hun ta tog gjennom Sverige for å komme seg hjem til familien som nå bor på Nedre Ruggevik.

– Det blir en opplevelse. Og det blir deilig å komme seg nordover, sier hun.

Ferieavvikling betyr at Journalisten allerede har justert ned tempoet for sommeren. Det kommer flere gode saker, men litt færre enn vanlig.

Til høsten skrus tempoet opp igjen.

– Planen for høsten er å komme skikkelig i gang med Fritt Ord-prosjektet vårt. Vi har også andre prosjekter vi jobber med, uten at vi kan si noe mer om det nå, sier redaktør Aarli-Grøndalen.

Nå har han vært ansatt i ett år og føler at både han selv, og redaksjonen, har begynt å komme seg på plass.

– Nå har vi endelig kommet litt i gang og begynner å få litt erfaring. Vi har lært hva vi skal satse hardere på, fortsetter han.

Helt ny redaksjon

Journalisten har gått gjennom flere store endringer det siste året. 1. juni i fjor begynte Roger Aarli-Grøndalen som ny redaktør, knapt et halvt år etter at Kristine Lindebø ble ansatt som journalist. Journalist Guro Flaarønning, fra Trøndelag, ble ansatt like etter. Nå er hun ute i permisjon og er tilbake i 2020.

Journalist Eskil Wie Furunes, født og oppvokst i nærheten av Skillevollen, ble ansatt i vinter.

Han har brukt opp ferie på familiebryllup og VM i Frankrike. Derfor blir han og tørrfisken fast inventar hele sommeren.

Vi tar gjerne imot gode nyhetstips på [email protected]

Powered by Labrador CMS